Grafieken software Beleggen en Traden

Software voor Beleggen en Trading: Ontdek Charting, Trading en Geautomatiseerde Tools

In de moderne financiële wereld is de juiste software cruciaal en één van de basiselementen die kunnen bijdragen aan het mogelijk succes. Of je nu een beginnende belegger bent of een doorgewinterde trader, het kiezen van de juiste tools kan een groot verschil maken. In dit artikel bespreken we diverse soorten software die je kunnen helpen om slimmer en efficiënter te beleggen en traden. Van charting software tot geautomatiseerde trading systemen, we dekken alle basis wat je moet weten.

Softwareplatformen: De Basis voor Slim Beleggen

Softwareplatformen zijn diensten die specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van beleggers en traders. Deze platforms bieden ondersteuning bij financiële activiteiten, fundamentele analyses en technische analyses, waardoor gebruikers onderbouwde beleggingsbeslissingen kunnen nemen. Ze zijn vaak uitgerust met functies en gegevens die helpen bij het analyseren van aandelen, grondstoffen, crypto, valuta en andere financiële instrumenten.

Wat zijn softwareplatformen voor beleggen en traden?

Belangrijke Kenmerken van Softwareplatformen:

 • Grafieken en Technische Analyse: Softwareplatformen bieden geavanceerde grafieken met technische indicatoren en hulpmiddelen. Dit helpt traders en beleggers bij het identificeren van patronen, trends en in- en uitstappunten.
 • Real-time Marktgegevens: Deze platforms bieden vaak real-time prijsinformatie en marktnieuws, wat essentieel is voor snelle en geïnformeerde beslissingen, vooral traders op de lagere time frames zoals Swing traders of Day traders.
 • Handelsuitvoering: De meeste platformen kunnen worden gekoppeld aan brokers, waardoor directe handel en orderuitvoering mogelijk is. Het is echter belangrijk om de kosten en voorwaarden van verschillende brokers te vergelijken. Daarnaast is het op onze vergelijkingspagina’s ook te zien welke platformen gekoppeld kunnen worden aan welke broker, erg handig! Klik hier
 • Fundamentele Analyse: Sommige platformen bieden toegang tot fundamentele gegevens zoals financiële overzichten, economische indicatoren en bedrijfsnieuws. Voor diepgaandere fundamentele analyses kunnen gespecialiseerde websites een aanvulling zijn.
 • Backtesting en Simulatie: Met backtesting kunnen beleggers handelsstrategieën testen op historische data zonder echt geld te riskeren. Dit kan gecombineerd worden met simulatiemodes om marktcondities na te bootsen.
 • Alerts en Meldingen: Handige tools die waarschuwingen sturen bij specifieke marktomstandigheden of criteria die de gebruiker heeft ingesteld. Zoals het bereiken van een bepaald prijs niveau of het doorbreken van een level.
 • Mobiele Toegang: Veel platforms bieden mobiele apps, zodat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens en rekening. Mobiele apps zijn echter vaak beperkter in functionaliteit. Mobiele toegang is vaak prima voor beleggers, echter is het voor traders niet aan te raden om analyses en orders via een telefoon uit te voeren.
 • Onderwijs en Ondersteuning: De meeste platforms bieden educatie en ondersteuning om gebruikers te helpen het platform effectief te gebruiken. Niet alle platformen bieden begrijpelijke en uitgebreide educatie mogelijkheden, mede om deze reden hebben wij enkele gratis e-boeken en een zeer uitgebreide kennisbank gebouwd.

TIP: Als beginnend belegger of trader met de ambitie om een vorm van educatie te gaan volgen, is het aan te raden om de softwareplatformen te gebruiken die bij het educatieprogramma gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het educatieprogramma geen verschillen of beperkingen zijn, wat kan bijdragen aan het leerproces en frustraties voorkomt. Als men meer ervaren is of de intentie heeft het leerproces zelfstandig te doorlopen, kijk dan vooral welk softwareprogramma het best past bij de eigen beleggingsbehoeften.

Charting Software: Inzicht in Marktbewegingen voor Traders

Charting software is essentieel voor technische analyse. Deze tools helpen bij het visualiseren van prijsbewegingen door middel van grafieken en charts, waardoor trends en patronen in de markt kunnen worden geïdentificeerd. Dit is cruciaal voor het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Belangrijke Functies van Charting Software:

 • Diverse grafiektypen (lijn, candlestick, etc.)
 • Technische indicatoren en overlays
 • Aangepaste tijdsframes
 • Mogelijkheden voor backtesting

Trading Software: Voor de Actieve Trader

Trading software biedt de functionaliteit die nodig is om transacties uit te voeren op financiële markten. Deze software varieert van eenvoudige tot zeer geavanceerde systemen met functies zoals realtime data, automatische trading, en meer. Goede trading software kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Wat is trading software?

Kenmerken van Kwalitatieve Trading Software:

 • Snelheid en betrouwbaarheid
 • Toegang tot uitgebreide data en nieuwsfeeds
 • Geavanceerde ordertypes
 • Automatiseringsopties

Beleggen Software: Voor de Lange Termijn Belegger

Beleggen software biedt tools voor lange termijn beleggingen. Deze software helpt bij het beheren van portefeuilles, analyseren van aandelen, en het opzetten van automatische investeringsplannen. Voor beleggers die niet dagelijks de markt willen volgen, biedt deze software een uitkomst.

Voordelen van Beleggen Software:

 • Gebruiksvriendelijke interfaces
 • Gedetailleerde rapportages en analyses
 • Integratie met financiële adviseurs
 • Opties voor automatisch beleggen

Geautomatiseerde Trading Software: Voor Efficiëntie en Snelheid

Geautomatiseerde trading software maakt gebruik van algoritmes om trades uit te voeren zonder menselijke tussenkomst. Dit type software kan grote hoeveelheden data verwerken en binnen milliseconden handelen, een veel gebruikte manier op markten zoals Forex en HFT (High-Frequency Trading).

Waarom Geautomatiseerde Trading Software Gebruiken?

 • Snelheid en precisie
 • Vermindert emotionele beslissingen
 • Mogelijkheid om 24/7 te handelen
 • Backtesting van strategieën

Belangrijke Eigenschappen van Softwareplatformen

 • Gespecialiseerde Software: Beleggers en traders gebruiken vaak gespecialiseerde software of handelsplatformen voor het onderbouwen van hun beslissingen. Deze bieden geavanceerde functies zoals technische indicatoren en grafieken. Vaak worden handelsplatformen aangeboden door brokers, maar onafhankelijke softwareplatformen kunnen ook geavanceerde functies bieden.
 • Brokerdiensten: Brokers bieden meestal handelsplatformen met basisfunctionaliteiten voor het plaatsen van transacties. Voor geavanceerde functies zoals real-time data kunnen extra kosten worden gerekend.

Tip: Voorkom overbodige dubbele kosten door niet te betalen voor real-time marktgegevens bij zowel het brokerplatform als het gebruikte softwareplatform.

 • Kostenbesparing: Optimaliseer je kosten door een goede broker te combineren met een onafhankelijk softwareplatform. Vermijd onnodige kosten en kies voor betrouwbaarheid, aantrekkelijke transactiekosten en goede voorwaarden. Bij brokers en platformen komt het soms voor dat de uitspraak “Goedkoop, duurkoop” van toepassing is.

Conclusie: Kies de Juiste Software voor Jouw Behoeften

Of je nu een day trader, lange termijn belegger of ergens daartussenin bent, de juiste software kan je helpen om je doelen te bereiken. Investeer in goede softwareplatformen, charting tools en geautomatiseerde systemen om het meeste uit je beleggingen en trades te halen. Gebruik onze vergelijkingspagina’s om gratis en onafhankelijk advies in te winnen. Klik hier