Wat is een Bull Run!?

Wanneer spreekt men van een "Bull Run"?

De term bull run wordt gebruikt om de periode van een stijgende beurs aan te geven. De bull run is een beweging van financiële markten, waarbij gedurende een periode, zowel op korte als lange termijn, de koersen stijgen. Tijdens deze periode heerst er optimisme onder beleggers en wordt er verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen.

Een bull run en bull markt lijken in essentie op elkaar, echter zijn dit twee verschillende termen met ieder zijn eigen betekenis. Het verschil zit hem in de tijdsduur en intensiteit van de stijging van de markt.

Een bull markt is gekenmerkt door een langdurige periode met stijgende prijzen van verschillende financiële instrumenten. Deze periode kan van enkele maanden tot zelfs jaren duren en is een periode waar optimisme, groeiende economie en een positief beleggerssentiment centraal staan.

Een bull run daarentegen staat juist gekenmerkt om een kortere periode van snelle aanzienlijke prijsstijging binnen een bull markt. Deze periode kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. De belangrijkste eigenschap van een bull run is de intense opwaartse trend. De bull run kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld positief nieuws, toenemend impulsief optimisme bij beleggers of andere specifieke gebeurtenissen.

Bull run samengevat: een bull run is een tijdelijke versnelling van de positieve trend binnen een bredere bull markt.