20 vragen beantwoord door Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel van WhatsNext Community
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
Rob Duijvestijn
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
10/12/2024
8 min
0

20 Cruciale Vragen Beantwoord WhatsNext Community

10/12/2024
8 min
0

Wij Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel, oprichters van de WhatsNext Community delen onze inzichten door 20 vragen te beantwoorden van onze community en teamleden. We bespreken onder andere onze inkomsten, investeringsstrategieën, grootste fouten en hoe we omgaan met de volatiele cryptomarkt. Dit artikel biedt je waardevolle inzichten als je wilt beginnen met beleggen of je huidige strategie wilt verbeteren.

Logo van WhatsNext community Rob Duijvestijn

Hoe Wij Onze Inkomsten Genereren

Een vraag die vaak terugkomt, is hoe wij precies onze inkomsten genereren. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar hoe we onze businessmodellen en investeringen structureren om duurzame inkomsten te creëren. Hoewel onze abonnementsdiensten een stabiele basis vormen, komt het grootste deel van onze winst uit investeringen. De inkomsten uit de community zorgen voor een regelmatige cashflow, maar de grootste winsten hebben we gerealiseerd door slimme investeringen.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben we een rendement van meer dan 250% behaald. Wat interessant is aan investeren, is dat je niet altijd een enorm startkapitaal nodig hebt om goede rendementen te behalen. Met de juiste kennis, strategie en timing kun je je kapitaal laten groeien op manieren die je in andere sectoren zelden ziet. Dit laat zien dat investeren een krachtige hefboom kan zijn om je financiële doelen te bereiken, zelfs als je start met een relatief klein bedrag.

Gratis Toegang Cursus ‘Beursbeginners’: Klik Hier

Premium toegang voor maar €1: Klik Hier

Uitgebreide Review WhatsNext lezen: Klik Hier

Kan Bitcoin Echt Naar Nul Gaan?

Een andere vraag die we vaak krijgen, is: Kan Bitcoin daadwerkelijk naar nul gaan? Hoewel het theoretisch mogelijk is, achten wij dit risico klein. Natuurlijk zijn er enkele bedreigingen die op de loer liggen, zoals de opkomst van quantum computing, die mogelijk de cryptografische beveiliging van blockchain-technologie zou kunnen doorbreken. Ook is er het risico dat een enkele entiteit de meerderheid van de mining-kracht in handen krijgt. Maar als we kijken naar de brede adoptie van Bitcoin, de institutionele investeringen, en de ingebouwde veerkracht van het netwerk, lijkt een scenario waarin Bitcoin volledig instort onwaarschijnlijk.

Wat als het toch gebeurt? Als Bitcoin naar nul gaat, zouden we ons simpelweg richten op andere investeringsmogelijkheden. Het is een principe dat wij hanteren: geld kun je overal verdienen, ongeacht de markt. Momenteel zijn wij vooral actief in de cryptomarkt vanwege de kansen die het biedt, maar dat betekent niet dat we niet zouden kunnen verschuiven naar andere sectoren zoals vastgoed, aandelen, of nieuwe technologische innovaties. Flexibiliteit is de sleutel in elke markt, en je moet altijd openstaan voor verandering.

De Grootste Blunder: Een Waardevolle Les Over Investeren

Zoals elke ondernemer en investeerder weet, zijn fouten onvermijdelijk. Een van de grootste fouten die wij hebben gemaakt, was onze investering in Concordium, een project waar we veel vertrouwen in hadden. Rob en ik waren beiden zeer enthousiast en besloten een aanzienlijk bedrag te investeren. Persoonlijk heb ik 10.000 euro geïnvesteerd in dit project. Helaas, op de dag van de lancering daalde de waarde van het project met 90%, en het heeft sindsdien nooit meer hersteld.

Dit soort mislukkingen kunnen ontmoedigend zijn, maar ze bieden ook waardevolle lessen. Wat we hieruit hebben geleerd, is het belang van risicomanagement en het grondig evalueren van projecten, vooral in volatiele markten zoals crypto. Hoewel de verlieservaring pijnlijk was, hebben we ons gerealiseerd dat dit een kans bood om onze strategieën te verfijnen en voortaan beter voorbereid te zijn op onverwachte marktschommelingen.

Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel van WhatsNext Community beantwoorden vragen

De Mythe van “10.000 Euro per Maand Verdienen”: Realiteit of Fictie?

Op het internet kom je vaak claims tegen zoals “10.000 euro per maand verdienen met minimale inspanning.” Deze beloftes klinken aantrekkelijk, vooral voor mensen die snel rijk willen worden zonder veel moeite. Maar de realiteit is een stuk ingewikkelder. Vaak hebben deze advertenties betrekking op marketingfunnels en dropshipping-strategieën die als eenvoudig en snel worden gepresenteerd, maar in werkelijkheid complex en risicovol zijn.

Waarom is dit vaak een mythe? Veel mensen hebben niet de benodigde kennis, ervaring of het kapitaal om dit soort inkomsten op consistente basis te realiseren. Zelfs als je een rendement van 5% per maand zou halen, zou je al een aanzienlijk vermogen nodig hebben om bijvoorbeeld 10.000 euro per maand te verdienen. De realiteit is dat zulke beloftes vaak marketingtrucs zijn om mensen aan te trekken. Wat ze niet vertellen, is dat het opbouwen van een duurzaam inkomen door investeren veel tijd, inspanning en toewijding vereist.

Ons advies? Wees kritisch. Vraag jezelf af of de beloofde rendementen realistisch zijn en of het risiconiveau in verhouding staat tot je verwachtingen. In plaats van te zoeken naar snelle winsten, focus op het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op de lange termijn.

De Slimste Investeringsopties: Laat Je Geld Voor Je Werken

Als je echt financiële vrijheid wilt bereiken, is het essentieel om te begrijpen dat je je geld voor je moet laten werken. Zoals het gezegde luidt: “Als je niet investeert, werk je voor je geld in plaats van dat je geld voor jou werkt.” Dit is een fundamenteel principe van rijkdomsopbouw. Wij hebben ons gericht op de cryptomarkt vanwege de hoge rendementen die het biedt, maar er zijn veel verschillende manieren om je vermogen te laten groeien.

Verschillende Investeringsopties:

  1. Aandelen: Met name indexfondsen zoals de S&P 500 hebben historisch gezien een jaarlijks rendement van 8 tot 10% opgeleverd. Dit is een relatief stabiele manier om je vermogen op lange termijn te laten groeien.
  2. Vastgoed: Dit biedt niet alleen de mogelijkheid voor waardestijging op de lange termijn, maar ook een stabiele cashflow via huurinkomsten.
  3. Crypto: Voor de jongere generatie biedt crypto een kans om grotere risico's te nemen voor potentieel grotere beloningen, vooral in de vroege fasen van nieuwe technologieën.

We benadrukken echter altijd dat niets doen ook een risico is. Door alleen te sparen, verlies je jaarlijks ongeveer 3,2% aan koopkracht door inflatie en belastingen. Dus hoewel investeren risico’s met zich meebrengt, is niet investeren een gegarandeerde manier om elk jaar armer te worden.

De Frustraties van de Cryptomarkt: Waarom Mensen Vaak Verkeerd Handelen

Lastige vragen beantwoord door Oprichters WhatsNextcommunity.nl

Wat ons het meest frustreert aan de cryptomarkt, is het gedrag van mensen om juist op de verkeerde momenten in te stappen. We zien keer op keer dat wanneer de markt op een dieptepunt staat en de grootste kansen zich voordoen, weinig mensen willen instappen. Pas wanneer de prijzen stijgen en mensen horen over de successen van anderen, voelen ze zich aangetrokken tot de markt.

Als belegger moet je leren tegen de stroom in te gaan (Contrair beleggen). Zoals het beroemde gezegde luidt: “Kopen wanneer het bloed door de straten loopt.” De beste tijd om te kopen is vaak wanneer iedereen bang is. Dit is een cruciaal inzicht dat veel mensen nog steeds missen.

Veiligheid in Crypto: Hoe Je Je Vermogen Beschermt Tegen Hacks

In de cryptowereld zijn de risico's van hacks en oplichting helaas groot. Het aantal verhalen van mensen die hun hele vermogen verliezen door een hack is schrikbarend. Zelf ben ik ook een keer gehackt doordat mijn e-mailadres was overgenomen. Het kostte me veel geld, en dit was een grote wake-up call.

Onze boodschap aan iedereen die actief is in de cryptomarkt: Beveilig je accounts. Gebruik sterke wachtwoorden, tweestapsverificatie, en wees altijd op je hoede voor verdachte activiteiten. Hackers worden steeds slimmer, en oplichting wordt steeds geavanceerder. Sommige criminelen doen zich zelfs voor als officiële instanties, waarbij ze in perfect Nederlands bellen om je te vertellen dat je account gehackt wordt en je direct actie moet ondernemen. Laat je niet misleiden.

Door de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen, kun je voorkomen dat je in paniek handelt of grote sommen geld verliest aan cybercriminelen.

De Waarde van Onze Community Voor Beginners en Experts

Onze community speelt een cruciale rol in zowel het helpen van beginners als het ondersteunen van ervaren beleggers. Wat ons onderscheidt, is de open en ondersteunende cultuur die we hebben gecreëerd. Veel communities worden gedomineerd door ervaren beleggers die hun successen delen, wat bij nieuwkomers vaak voor angst en onzekerheid zorgt.

Bij ons streven we naar een omgeving waar ego’s aan de kant worden gezet, zodat iedereen vragen durft te stellen, ongeacht hun ervaringsniveau. Meer ervaren leden helpen regelmatig de nieuwkomers, omdat ze zelf weten hoe het is om te beginnen. Bovendien geven wij als oprichters ook onze eigen fouten toe en laten we zien dat zelfs de meest succesvolle beleggers fouten maken.

Dit zorgt voor een sfeer waarin mensen zich niet geïsoleerd voelen als ze een fout maken. Ze weten dat fouten maken onderdeel is van het leerproces, en dat het belangrijker is om te leren en te groeien.

Belangrijke vragen, kom meer te weten over de WhatsNext Community

>>> Meer weten over de mogelijkheden klik hier

Competenties van Succesvolle Beleggers: Wat Je Nodig Hebt Om Te Slagen

Om succesvol te zijn als belegger, zijn er drie belangrijke competenties die je moet ontwikkelen:

  1. Geduld: Investeren is geen snelkookpan. Het vereist tijd om je vermogen te laten groeien, en je moet bereid zijn om op de lange termijn te denken.
  2. Emotionele Weerbaarheid: De markt kan volatiel zijn, en het is cruciaal om niet in paniek te raken en irrationele beslissingen te nemen tijdens een marktcrash.
  3. Zelfreflectie: Succesvolle beleggers kunnen van hun fouten leren. Niemand maakt altijd de juiste beslissingen, maar het vermogen om je strategie voortdurend te evalueren en aan te passen is essentieel voor succes.

Daarnaast speelt kennis een grote rol. Door een goed begrip van de markten te ontwikkelen, kun je kansen herkennen waar anderen alleen risico’s zien. Bijvoorbeeld, tijdens de coronacrisis daalde de markt, maar een jaar later stond alles weer op recordhoogten. Beleggers die de lange termijn waarde zagen, hebben in deze periode enorme winsten behaald.

Onze Missie: Financiële Educatie voor 100.000 Mensen

Bij WhatsNext hebben we een duidelijke missie: 100.000 mensen financiële basiskennis. We zien dat er wereldwijd een gebrek is aan financiële educatie, en dat mensen daardoor kwetsbaar zijn voor economische veranderingen zoals inflatie en onzekere pensioenen.

We willen een breed publiek bereiken en mensen de tools geven om hun financiële toekomst veilig te stellen. Met de juiste kennis kun je valkuilen zoals pensioenproblemen en inflatie overbruggen en ervoor zorgen dat je op je 65e niet elke euro hoeft om te draaien. Onze community biedt transparantie en een betrouwbare bron van informatie voor iedereen die zijn financiële situatie wil verbeteren.

Conclusie en Visie van WhatsNext Samengevat

Investeren kan een krachtig middel zijn om financiële vrijheid te bereiken, maar het vereist geduld, kennis en emotionele weerbaarheid. Door proactief te zijn, goed te beveiligen en te blijven leren, kun je jouw vermogen laten groeien, ongeacht de marktomstandigheden. In onze community helpen we mensen om fouten te vermijden, te leren van elkaars ervaringen en samen te werken aan een financieel zekere toekomst.

Rob Duijvestijn CEO van WhatsNextcommunity.nl en Auteur Investing Insights

Wat zou jij willen leren om jouw financiële doelen te bereiken?

Gratis Toegang Cursus ‘Beursbeginners’: Klik Hier

Premium toegang voor maar €1: Klik Hier

Uitgebreide Review WhatsNext lezen: Klik Hier

Reacties
Categorieën