Is dit het begin van de crypto bullrun? Uitleg en analyse van Rob Duijvestijn oprichter van WhatsNext
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
Rob Duijvestijn
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
09/26/2024
6 min
0

Total 3 Index: Waarom Altcoins Nu Een Gouden Kans Bieden

09/26/2024
6 min
0

Waarom dit een gouden kans kan zijn in de cryptomarkt: De kracht van de Total 3 Index en de aanstaande bull-run

De cryptomarkt wordt vaak gezien als een wereld van kansen en risico's, met dramatische prijsstijgingen en -dalingen. Toch lijken we nu op een keerpunt te staan, vooral voor altcoins, wat een unieke mogelijkheid biedt voor beleggers om forse winsten te behalen. Deze kansen worden weerspiegeld in de Total 3 Index, die alle cryptoprojecten exclusief Bitcoin en Ethereum vertegenwoordigt. In dit artikel duiken we dieper in op waarom deze index zo belangrijk is, welke strategische kansen er liggen, en welke macro-economische factoren een rol spelen in de komende maanden.

Logo van WhatsNext community Rob Duijvestijn

De Total 3 Index: Waarom altcoins nu centraal staan

De Total 3 Index is een van de belangrijkste indicatoren om de gezondheid van de bredere cryptomarkt te volgen. Waar Bitcoin en Ethereum vaak de grootste aandacht krijgen, wordt een groot deel van het cryptolandschap gevormd door altcoins—de vele kleinere projecten die zich richten op innovatieve oplossingen binnen blockchain en gedecentraliseerde financiering (DeFi).

De afgelopen maanden hebben we gezien dat deze altcoins in een accumulatiefase zaten, wat betekent dat de prijzen in een zijwaartse beweging bleven hangen zonder veel grote schommelingen. Dit is vaak een teken dat beleggers posities opbouwen in afwachting van een marktbeweging. Wat dit moment zo uniek maakt, is dat de accumulatiefase al ruim 200 dagen duurt. Historisch gezien volgen er na een lange accumulatie vaak flinke prijsuitbraken—en we lijken nu op het punt te staan waar dit gebeurt.

De Total 3 Index geeft aan dat altcoins klaar zijn voor een aanzienlijke stijging, met technische indicatoren die wijzen op een opwaartse trend. Mijn target voor de Total 3 Index ligt op $1,37 biljoen, wat neerkomt op een mogelijke stijging van 124%. Dit soort rendementen zijn zeldzaam in andere markten, en daarom is dit een kans die zelfs voor de meer defensieve belegger aantrekkelijk kan zijn.

Technische analyse ter onderbouwing van de Theorie van Rob Duijvestijn over de mogelijke start van de Bullrun

Strategieën voor altcoinbeleggers: Offensief of defensief?

In de wereld van crypto heb je vaak te maken met sterke prijsvolatiliteit, wat inhoudt dat timing cruciaal is. Hier zijn twee veelgebruikte strategieën die je kunt overwegen om optimaal te profiteren van de potentiële bull-run in de altcoinmarkt:

1.    Inschalen aan de onderkant van de range

Deze offensieve strategie richt zich op het kopen van altcoins terwijl de prijzen nog laag zijn, tijdens de accumulatiefase. Het idee hierachter is om posities op te bouwen voordat de markt uit de zijwaartse beweging breekt. Dit brengt meer risico met zich mee, omdat je speculeert op een toekomstige prijsuitbraak, maar het potentieel rendement is hoger omdat je tegen lagere prijzen koopt.

2.    Inschalen bij de uitbraak van de range

De defensieve strategie houdt in dat je wacht op bevestiging van een opwaartse trend en vervolgens koopt wanneer de markt duidelijk in beweging komt. Hoewel je hierbij iets hogere prijzen betaalt, loop je minder risico omdat je bevestiging hebt dat de markt daadwerkelijk aan het stijgen is. Voor beleggers die liever iets minder risico nemen, kan deze strategie aantrekkelijker zijn.

Rob en Patrick oprichters van WhatsNext Community, specialisten op de Cryptomarkt

Gratis Toegang Cursus ‘Beursbeginners’: Klik Hier

Meer info over Premium abonnement: Klik Hier

Uitgebreide Review WhatsNext lezen: Klik Hier

Waarom de macro-economische omgeving gunstig is voor crypto

Naast de technische signalen in de Total 3 Index, zijn er een aantal macro-economische factoren die wijzen op een mogelijke bull-run in de cryptomarkt in de komende maanden. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom de omstandigheden gunstig lijken:

1. Inflatie en renteverlagingen in de VS

De inflatie in de VS ligt momenteel op 2,5%, dicht bij het streefdoel van de Federal Reserve van 2%. Dit geeft de Amerikaanse centrale bank meer speelruimte om de rente te verlagen indien nodig. In het verleden hebben renteverlagingen vaak geleid tot een stroom van investeringen naar risicovolle activa zoals aandelen en crypto, omdat spaarrentes dalen en beleggers op zoek gaan naar hogere rendementen.

Grafiek met inzicht in de Consumer Price Index (CPI) YoY in de Verenigde Staten

De Federal Reserve heeft tot nu toe voorzichtig geopereerd met het verlagen van de rentes om te voorkomen dat de inflatie opnieuw zou oplopen. Nu de inflatie echter onder controle lijkt, hebben ze meer middelen om de rentes te verlagen indien nodig, wat extra kapitaal in de markten kan brengen. Dit kan vooral voordelig zijn voor risicovollere activa zoals crypto, omdat beleggers meer bereid zijn risico's te nemen wanneer de kosten van kapitaal laag zijn.

Dit macro-economische klimaat lijkt dus klaar voor een verschuiving naar meer risicobereidheid, wat kan zorgen voor extra vraag naar altcoins.

2. Het vierde kwartaal: Traditioneel sterke maanden voor crypto

Historisch gezien is het vierde kwartaal vaak een periode waarin Bitcoin en de bredere cryptomarkt sterk presteren. Hoewel de prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kan het vierde kwartaal als een soort self-fulfilling prophecy fungeren. Wanneer voldoende beleggers geloven dat dit een goed kwartaal is voor crypto, kunnen hun acties zelf bijdragen aan de stijging van de prijzen.

Grafiek over quarterly returns van Bitcoin, geef inzicht in de huidige markt

Dit patroon kan deels worden verklaard door het seizoenseffect, waarbij investeerders aan het einde van het jaar extra kapitaal in de markten brengen om hun posities te versterken voor het nieuwe jaar. Vooral in een tijd waarin er al sprake is van positieve technische signalen, kan dit een extra katalysator zijn voor een opwaartse beweging.

3. $16 miljard aan kapitaal van FTX crediteuren

Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen is de mogelijke vrijgave van $16 miljard aan activa uit de FTX-claim. Dit geld, dat momenteel vastzit, zou de komende maanden kunnen vrijkomen en terugvloeien naar de cryptomarkt. Als dit bedrag in de markt wordt geïnvesteerd, kan dit voor een aanzienlijke toename in liquiditeit zorgen. Deze extra kapitaalstroom kan bijdragen aan verdere prijsstijgingen, vooral als dit geld wordt ingezet in altcoins die al tekenen van een uitbraak vertonen.

Inzicht cryptomarkt, FTX Creditor Recovery Summary

Waarom altcoins een unieke kans bieden voor beleggers

Nu de macro-economische omgeving gunstig is en de Total 3 Index technische uitbraaksignalen geeft, is het een uitstekend moment om te overwegen een strategische positie in te nemen in de altcoinmarkt. Zelfs voor meer conservatieve beleggers kan een allocatie van 5% in altcoins een slimme zet zijn, gezien het potentieel voor hoge rendementen op de korte tot middellange termijn.

In tegenstelling tot aandelen, waar vaak wordt gezegd dat "time in the market" belangrijker is dan het timen van de markt, geldt in de wereld van crypto het tegenovergestelde: "timing in the market" is cruciaal. Dit komt door de enorme volatiliteit die inherent is aan de cryptomarkt, wat betekent dat het juiste moment om in te stappen een groot verschil kan maken voor het rendement.

Met een doelstelling voor de Total 3 Index op $1,37 biljoen, kunnen we een aanzienlijke groei in de markt verwachten, vooral als we deze factoren in ogenschouw nemen. Dit zou betekenen dat zelfs een defensieve strategie in altcoins significante winstpotentie kan hebben in de komende maanden.

Een perfect storm van kansen in de Cryptomarkt samengevat

De combinatie van positieve technische signalen, gunstige macro-economische omstandigheden en de potentiële instroom van kapitaal vanuit FTX maakt de huidige situatie in de cryptomarkt uniek. Voor beleggers die bereid zijn risico te nemen, zijn de kansen op aanzienlijk rendement groter dan in vrijwel elke andere markt op dit moment. Of je nu kiest voor een offensieve strategie door in te stappen bij lagere prijzen, of een defensieve aanpak kiest door te wachten op bevestiging van een uitbraak, de altcoinmarkt biedt momenteel een unieke kans voor zowel ervaren als nieuwe beleggers.

Oprichters van WhatsNext Community, Rob Duijvestijn als Auteur van dit Artikel

Gratis Toegang Cursus ‘Beursbeginners’: Klik Hier

Meer info over Premium abonnement: Klik Hier

Uitgebreide Review WhatsNext lezen: Klik Hier

Reacties
Categorieën