Bitvavo Review | Investing Nomads
Reviews | Crypto Exchanges
Nick van Belzen
Reviews | Crypto Exchanges
03/29/2024
16 min
0

Bitvavo Review | Crypto Exchange

03/29/2024
16 min
0

Overzichtelijk inzicht

Review: Bitvavo is de marktleider in Nederland en een van de beste crypto exchanges van Europa, een exchange die is geregistreerd bij ‘De Nederlandsche Bank’ (DNB). De positie van marktleider in Nederland heeft Bitvavo te danken aan zijn stabiliteit, veiligheid en zijn gebruiksvriendelijkheid voor zowel beginnende als ervaren crypto beleggers. Het gebruiksvriendelijke platform zit boordevol mogelijkheden, tools en een aantal geweldige, unieke functies zoals goede nieuws voorziening en ruime aanbod in verschillende cryptovaluta’s. Bitvavo behoort tot een van de goedkoopste crypto exchange van Nederland, biedt hoge ‘Staking Rewards’ en de klantenservice staat goed bekend. Kortom een goede review en score, 5 sterren.

Onze beoordeling

Uitstekende Review beoordeling 5 sterren

Bitvavo Vergelijken | Crypto Exchange

Bitvavo onder het vergrootglas 

Bitvavo is een zeer populair crypto exchange platform dat inmiddels een klantenbestand van meer dan 1Miljoen+ actieve gebruikers heeft, dit maakt Bitvavo de grootste crypto exchange van Nederland. Het ruime aanbod van 240+ digitale valuta’s en registratie als een van de weinige exchange bij de Nederlandsche Bank (DNB), geeft Bitvavo een stukje veiligheid, flexibiliteit en  voorsprong op zijn concurrenten. Het team achter Bitvavo is al jaren goed bezig om één van de beste en grootste crypto exchanges van Europa te worden.

Het feit dat Bitvavo op maat gemaakte handelsoplossingen biedt aan fondsen en institutionele partijen, naast de retailbeleggers en traders zoals de meesten van ons, duidt erop dat Bitvavo een serieuze exchange is met een solide basis en mogelijkheden.

Bitvavo heeft zijn populariteit te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en snelle platform. Bovendien is het op dit moment een van de goedkoopste crypto exchange van Nederland, het bied een van de laagste handelskosten. Daarnaast staat Bitvavo bekend om het ruime aanbod van crypto waar staking bij mogelijk is en de hoge ‘Staking Rewards’.

In deze uitgebreide review zullen we de belangrijkste kenmerken, functionaliteiten en voor- en nadelen van Bitvavo onder het vergrootglas nemen, en bepalen waarom het zo'n prominente positie binnen de Europese cryptomarkt veroverd heeft.

De App en het handelsplatform die gebruikt worden voor het kopen, verkopen, versturen en ontvangen van cryptocurrency’s werkt snel, overzichtelijk en is erg gebruiksvriendelijk. Bitvavo scoort goed in de vele reviews die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd:

Trustpilot: Score 4.1 van de 5.0

Google Review: Score 4.5 van de 5.0

Google Play Store: Score 4.3 van de 5.0

Apple App store: Score 4.6 van de 5.0

Als je al genoeg hebt gehoord, kun je hier aanmelden. Zo niet, laten we het nu in detail doornemen.


Review Bitvavo Overzicht

Is Bitvavo geschikt voor beginners?

Ja! Bitvavo heeft geweldige functies voor zowel beginners als meer ervaren beleggers.

Het platform zelf is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren. De Bitvavo app en handelsplatform geven een duidelijk en overzichtelijk beeld van de mogelijkheden. De gebruiksvriendelijkheid begint bij de overzichtelijke pagina’s die gebruikers direct inzicht geven in de mogelijkheden en prestaties van zowel de eigen portefeuille als de cryptomarktprijzen.

Beleggen 

De focus bij Bitvavo ligt voornamelijk op cryptobeleggers en is iets minder geschikt voor het traden in cryptocurrency's. Het biedt alles wat een cryptobelegger nodig heeft in termen van overzicht, duidelijkheid en mogelijkheden. Bitvavo biedt zijn beleggers een zekerheidsgevoel doordat ze geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank.

Traden

De Bitvavo exchange biedt een handelsplatform met diepgaandere handelsinzichten. Echter is Bitvavo iets minder geschikt voor actieve handelaren vanwege de relatief hoge handelskosten bij frequente transacties. Daarnaast is er de beperking dat short gaan niet mogelijk is. Dit komt doordat Nederlandse geregistreerde exchanges moeten voldoen aan de wet- en regelgeving van De Nederlandsche Bank (DNB), die een verbod heeft opgelegd aan Nederlandse exchanges die bij hen geregistreerd zijn om shortposities in te nemen.


Gebruikerservaring

Bitvavo biedt een positieve en gestroomlijnde gebruikerservaring, waardoor het gemakkelijk is voor zowel beginners als ervaren beleggers om te navigeren op het platform. De interface is overzichtelijk en goed georganiseerd, met duidelijke secties voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Het registratieproces is eenvoudig en de verificatie verloopt snel, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen met beleggen in cryptovaluta.

De ontwikkelingen van Bitvavo groeien mee met de snel veranderende marktomstandigheden. De aangeboden functionaliteiten zijn goed ontwikkeld. Echter zijn er vergelijkbare exchanges die meer mogelijkheden en functionaliteiten bieden. De kracht van Bitvavo ligt in de combinatie van eenvoud en functionaliteit, zonder onnodige complexiteit. Dit zorgt ervoor dat de gebruikerservaring over het algemeen zeer positief is, omdat gebruikers alleen gebruiken wat ze nodig hebben en deze functionaliteiten naar behoren werken.


Aanbod beschikbare cryptocurrencies

Het aanbod van beschikbare cryptovaluta is relatief ruim in vergelijking met andere Nederlandse exchanges, waardoor klanten een ruime keuze hebben uit bekende maar ook relatief nieuwe cryptocurrencies. Naast de meest bekende cryptomunten hebben beleggers toegang tot meer dan 240+ verschillende cryptocurrencies.

Bitvavo | Beschikbare digitale valuta's


Functionaliteiten

De uitgebreide functionaliteiten die Bitvavo bied is één van de sterkste kanten van de exchange. Het platform ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt de mogelijkheid om deze cryptomunten te Staken, te versturen naar een Cold-wallet of ander type wallet.

Hieronder worden enkele van de belangrijkste functionaliteiten die mogelijk zijn op het Bitvavo handelsplatform uitgelicht:

Staking

Naast de mogelijkheid van flexibel staken, biedt Bitvavo vergelijkbare 'Staking Rewards' in vergelijking met andere exchanges in Europa. Binnen het gebruikersplatform/app is het voor gebruikers mogelijk om Staking in te schakelen. Door staking in te schakelen, geeft de gebruiker toestemming om zijn cryptomunten beschikbaar te stellen voor functionele doeleinden op de blockchain. Door cryptovaluta beschikbaar te stellen, kunnen gebruikers beloond worden in de vorm van "Staking Rewards". De hoogte van de staking rewards is afhankelijk van de specifieke cryptomunt en kan sterk variëren.

Crypto Lending

Finst is een crypto-exchanges die gebruikt maakt van de functie ‘Crypto Lending’. Lending op een crypto exchange verwijst naar het proces waarbij gebruikers hun cryptocurrencies uitlenen aan andere gebruikers of handelaren in ruil voor rente. De cryptocurrency’s die in aanmerking komen voor lending kunnen gebruikt worden door andere beleggers of traders, voor verschillende doeleinden, zoals short-selling, margin trading, of om liquiditeit te verschaffen aan bepaalde handelsparen.

Bij het geactiveerd zijn van deze functie zijn het niet alle crypto die in aanmerking komen om een rente als beloning te ontvangen. Wees er als klant van bewust dat het actief zijn van deze functie ook risico’s met zich mee brengt.

Periodiek kopen (Auto Invest)

De functie 'Periodiek kopen' op het Bitvavo-platform stelt gebruikers in staat om periodieke aankopen automatisch uit te voeren, waarbij cryptotokens gekocht kunnen worden volgens een vast ingesteld patroon. Deze functie staat ook wel bekend als ‘Auto Invest’ en biedt gebruikers het gemak om automatische aankopen in te plannen die op vaste momenten en voor een specifiek bedrag worden uitgevoerd. Deze manier van beleggen kan worden beschouwd als een vorm van 'Dollar Cost Averaging' (DCA) en is meestal gericht op de langeretermijn beleggingen.

Price alerts

Price alerts kunnen worden ingesteld op het bitvavo platform, hierdoor krijgen klanten meldingen als de waarde van een cryptovaluta de specifieke ingestelde prijs bereikt. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers op de hoogte kunnen blijven van prijsbewegingen hierop mogelijk actie kunnen ondernemen, zoals kopen of verkopen, op basis van deze meldingen.

Bitvavo | Price Alerts

Stortingen en opname

Bitvavo biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel stortingen als opnames. Afhankelijk van het land waar men woont zijn is er een ruime mogelijkheid tot stortingen en opnames. Gebruikers in heel Europa kunnen gebruikmaken van de volgende mogelijkheden voor stortingen en opnames:

    iDeal, geen kosten 

    SEPA banktransfer*, geen kosten

    Bancontact, geen kosten

    Creditcard, 1% kosten

    EPS uberweisung, 1,75% kosten

    Giropay, 1,75% kosten 

    PayPal, 2% kosten

    Sofortbanking, 2,25% kosten

*Wees ervan bewust dat het gebruik van de SEPA banktransfer tot 3 dagen kan duren voor de storting of opname is afgerond. De andere mogelijkheden hebben over het algemeen een directe opname en storting te gevolg.

Ook kan er sprake zijn van een maximaal stortingsplafond in veel gevallen van €10.000,- per transactie, dit kan een beperking zijn voor klanten van Bitvavo.

Versturen en Ontvangen van Crypto

Het is mogelijk om de Bitvavo exchange te gebruiken voor het ontvangen en versturen van cryptocurrency’s van en naar andere partijen. Hierdoor hebben gebruikers de vrijheid om meerdere wallets te beheren op verschillende exchanges of een Cold wallet te gebruiken die voor een extra stukje veiligheid kan zorgen.

Crypto van Bitvavo naar ledger versturen:

Het is mogelijk om digitale valuta’s te versturen van Bitvavo naar Ledger. Wanneer je je crypto van Bitvavo naar je Ledger wilt sturen, volg dan deze eenvoudige stappen: 

    Log in op je Bitvavo-account, navigeer naar je portemonnee en selecteer de cryptocurrency die je wilt overboeken. 

    Klik op de optie om op te nemen en volg de instructies om het adres van je Ledger-portemonnee in te voeren. 

    Controleer de transactiegegevens zorgvuldig en bevestig de overboeking. 

    Zodra de transactie is voltooid, zullen je crypto's veilig worden opgeslagen op je Ledger-apparaat. 

    Vergeet niet regelmatig je Ledger te updaten en je privésleutels veilig te bewaren.

Cold Wallet | Ledger

Crypto van Bitvavo naar Metamask versturen:

Het is mogelijk om digitale valuta’s te versturen van Bitvavo naar Metamask. Als je crypto van Bitvavo naar Metamask wilt verzenden, doorloop dan deze eenvoudige stappen: 

    Log in op je Bitvavo-account en ga naar je portemonnee. 

    Kies de gewenste cryptocurrency en selecteer de optie om op te nemen. 

    Voer het adres van je Metamask-portemonnee in en bevestig de transactie. 

    Zodra de transactie is voltooid, zullen je crypto's veilig worden opgeslagen in je Metamask-wallet. 

    Vergeet niet om regelmatig je Metamask-wallet te beveiligen en je privésleutels veilig te bewaren.

Hefboomwerking (Leverage)

Finst maakt geen gebruik van de functionaliteit die bekend staat als hefboomwerking. Deze functies worden voornamelijk gebruikt bij exchanges die meer geschikt zijn voor actief handelen zoals Bybit.

Favorieten Selectie

Deze functionaliteit geeft klanten de mogelijkheid om een selectie te maken van hun favoriete cryptocurrency’s, hierdoor hebben ze sneller inzicht in de prestaties van de geselecteerde digitale valuta’s. Dit kan tijds efficiënt werken en in één oogopslag laten zien welke cryptocurrencies trending en handelsmogelijkheden kunnen bieden.

Live statistieken

De exchange functie voorheen bekend als het geavanceerde platform geeft naast de app Live statistieken weer en zijn gratis inbegrepen op het Bitvavo-desktophandelsplatform. Live statistieken  betekenen dat gebruikers bijna zo goed als in realtime prijsveranderingen als een percentage kunnen zien (bijvoorbeeld stijgingen of dalingen). Op de Bitvavo app is er ook direct inzicht in de veranderingen van de laatste 60 minuten, 24 uur, week, maand, jaar of alles bekijken - dit bespaart veel tijd bij het analyseren van grafieken!

Direct Starten met Bitvavo

Kosten

Bitvavo geeft een goed inzicht in daarmee transparantie in de transactiekosten die gehanteerd worden. De handelskosten van Bitvavo zijn vergelijkbaar met andere Nederlandse exchanges en behoren zeker niet tot de hoogste kosten. 

Kosten | Bitvavo

Zo worden er handelskosten in rekening gebracht aan de hand van een ‘Maker- en Taker-fee’, deze kosten variëren tussen de 0,00% en 0,25%. De kosten zijn afhankelijk van de categorie waar de klant zich in bevind en op welk type cryptovaluta er een transactie gedaan wordt. 

“Variabel tarief per transactie tussen de= 0,00% - 0,25% (Bitvavo behoort tot een van de laagste tarieven van Nederlandse exchanges)”

Spreadkosten 

Bij Bitvavo worden variabele spreadkosten in rekening gebracht per transactie. Deze spreadkosten zijn afhankelijk van de specifieke handelsparen en kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals marktomstandigheden en liquiditeit. Het is belangrijk op te merken dat de spreadkosten transparant worden weergegeven voordat een transactie wordt uitgevoerd, zodat gebruikers volledig op de hoogte zijn van de kosten voordat ze handelen.

Valutawisselkosten 

Omdat Bitvavo alleen beschikbaar is voor Europese gebruikers zijn er geen valutawisselkosten, dit aangezien er alleen met Euro’s kan worden betaald. Echter kunnen hier uitzonderingen op mogelijk zijn doordat niet alle Europese landen gebruikmaken van de Euro, zoals Noorwegen.

Overnight fees 

Bitvavo klanten hoeven zich geen zorgen te maken over "overnight fees", aangezien het platform geen producten aanbiedt die dit soort kosten met zich meebrengen. Deze kosten, ook wel bekend als ‘overnacht kosten’ kunnen door sommige brokers of exchanges in rekening worden gebracht om een positie 's nachts open te houden. Ze worden toegepast op transacties die niet binnen dezelfde handelsdag worden gesloten en kunnen variëren in vorm, van een vergoeding tot een betaling, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de activa en marktomstandigheden. Dit fenomeen is voornamelijk relevant voor brokers en exchanges die specifieke financiële producten aanbieden aan traders.

Inactiviteitskosten & Bewaarkosten

Er worden geen Inactiviteitskosten en Bewaarkosten gerekend aan klanten en gebruikers van Bitvavo. Dit betekent dat er geen extra kosten betaald hoeven worden als het account niet actief gebruikt word.

Belastingdienst, belastingaangifte en Bitvavo

Nederlanders die in het bezig zijn van cryptocurrency’s dienen dit kenbaar te maken bij de belastingdienst doormiddel van de jaarlijkse belastingaangifte. Dit geld voor zowel beleggers als trader, in veel van de gevallen valt dit kapitaal onder de belasting box 3. Echter zijn hierop uitzonderingen en is het mogelijk dat het kapitaal in box 1 wordt meegenomen, voornamelijk als er sprake is van winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden. Het is aan te raden om bij twijfel of het willen hebben van meer informatie, contact op te nemen met een financiële professional zoals een belastingadviseur.


Waarom kiezen klanten voor Bitvavo en zijn ´Enterprise Solutions´?

Dit onderwerp biedt niet alleen inzicht in de mogelijkheden van de aangeboden diensten voor zakelijke klanten, maar het geeft ook Retail beleggers en traders een beeld van de stabiliteit, betrouwbaarheid en gevestigde positie van Bitvavo. De Enterprise-diensten van Bitvavo zijn speciaal ontworpen voor zakelijke klanten zoals fondsen en institutionele partijen. Bitvavo biedt middels deze diensten mogelijkheden en een variatie aan verschillende mogelijkheden voor dit type klanten. Deze zakelijke klanten kunnen meerdere redenen hebben om te kiezen voor de aangeboden ‘Enterprise solutions’, hieronder worden er enkele uitgelicht:

Directe toegang tot het ecosysteem van digitale valuta: 

Door de bewezen diensten van Bitvavo de afgelopen jaren op het gebied van technische architectuur hebben fondsen en institutionele partijen direct toegang tot het brede scala aan digitale activa.

Betrouwbaarheid en uptime: 

Bitvavo heeft de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare en stabiele crypto-exchange te zijn, met een hoge 'uptime'. Het staat bekend om het naleven van de hoogste beschikbaarheidsnormen voor zijn klanten. 'Uptime' verwijst naar de periode waarin het platform online en beschikbaar is voor zijn klanten, zonder dat er storingen of foutmeldingen optreden.

Juridische compliance: 

Bitvavo heeft een positieve reputatie bemachtigd door het voldoen aan de benodigde wetgevingen, zoals de AMLD5, AVG-wetgeving en andere relevante regelgeving. Het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten en een bewaarportemonnee.

Meer dan 240+ digitale valuta: 

Bitvavo ondersteunt en biedt toegang tot de wallet-infrastructuur van alle ondersteunde digitale valuta's. Zowel zakelijke klanten als particuliere klanten hebben toegang tot meer dan 240+ verschillende cryptocurrencies, waardoor ze deze digitale activa kunnen kopen, verkopen en bewaren.

Europese marktleider: 

Bitvavo behoort tot de grootste crypto exchanges van Europa en verwerkt meer dan €100 miljard aan transacties. Dit geeft aan dat Bitvavo een serieuze partij is binnen de EU op het gebied van cryptocurrency’s.

Bitvavo Europese Exchange

Kostenstructuur op maat: 

Voor zowel zakelijke als particulieren klanten met een relatief groot verhandeld kapitaal via Bitvavo wordt er gewerkt met verschillende prijsstellingen. Hoe meer volume aan kapitaal wordt verhandeld via het platform hoe lager de kosten voor transacties over het algemeen zullen worden. Daarnaast worden er ook kortingen aangeboden voor bulkbestellingen van digitale valuta’s.

Direct Starten met Bitvavo

Is Bitvavo een Veilige en Betrouwbare Exchange?:

Bitvavo dient net als alle andere Europese exchanges te voldoen aan minimale veiligheidseisen zoals traditionele veiligheidsmaatregelen die ook wel bekend staan als tweefactorauthenticatie (2FA), KYC en AML. Bitvavo heeft veiligheid als hoge prioriteit en implementeert naast de traditionele veiligheidsmaatregelen andere hoogwaardige ‘State-of-the-Art’ veiligheidsmaatregelen. Enkele bekende extra veiligheidsmaatregelen worden hieronder uitgelicht:

Cold wallet

Bitvavo maakt voor het merendeel gebruik van cold wallets voor het opslaan van zijn digitale valuta’s. Dit is een manier die het mogelijk maakt om tegoeden offline op veilige locaties te bewaren en te beschermen voor digitale bedreigingen zoals hacking, malware, etc. De digitale activa die door Bitvavo zijn opgeslagen in cold wallets kunnen alleen worden verplaatst als er wordt voldaan aan strikte protocollen die de beveiliging extra waarborgen.

De kluizen van Bitvavo

Naar het offline opslaan van digitale valuta’s wordt er door Bitvavo back-ups in kluizen van bewaard die voldoen aan strikte eisen en vergelijkbaar zijn met bankkwaliteit, deze kluizen worden 24/7 gemonitord en beschermd. Alle kluizen voldoen aan de strenge eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland, veiligheidscategorie 4+.

‘Multi Signature’ als beveiliging

Bitvavo heeft veiligheid ingebouwd dat grote transacties alleen kunnen worden uitgevoerd door een selecte groep directieleden. Bij dit type transacties is er altijd handmatige goedkeuring en van meerdere personen nodig om groot kapitaal te verplaatsen. 

Samenwerking met Custody aanbieders

De samenwerking van Bitvavo met toonaangevende ‘Custody partijen’ zorgt ervoor dat het merendeel van de digitale valuta worden bewaard in cold wallets bij deze Custody partijen. Dit is een veiligheidsmaatregel die er voor zorgt dat niet al het kapitaal direct bewaard wordt door Bitvavo zelf. Ook hiervoor geldt dat alleen transacties mogelijk zijn als er meervoudige goedkeuring word gegeven om dit in gang te zetten.

De samenwerking tussen Bitvavo en Custody aanbieders zorgt ervoor dat digitale valuta’s per partij zijn verzekerd tot $ 755 miljoen. 

Veiligheid en beveiliging | Bitvavo

Gevestigd en Gereguleerd

Bitvavo is als bedrijf gevestigd in Amsterdam, Nederland en geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo BV is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten (no. R163129) bij De Nederlandsche Bank (DNB) en valt onder de EU AMLD5 en AVG wetgeving van de EU.

Bitvavo Payments

Bitvavo heeft ook een afzonderlijke stichting opgericht, Stichting Bitvavo Payments, enkel om de gebruikerstegoeden veilig te stellen mocht Bitvavo failliet gaan.

Beleggersbescherming

Omdat Bitvavo gereguleerd en geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (DNB), zijn klanten gegarandeerd van een beleggerscompensatie van maximaal €20.000 op hun belegde tegoeden. Daarnaast is het niet-belegde vermogen van klanten op hun rekening/wallet bij Bitvavo beschermd tot een maximaal bedrag van €100.000 op hun niet-belegde tegoeden.


Educatie

Bitvavo biedt educatiemogelijkheden via “Bitvavo Learn”, deze lessen zijn opgedeeld in de categorieën Beginner, gevorderd en expert. Binnen het Bitvavo Learn platform wordt er dieper ingegaan op basisbegrippen voor beginners zoals wat is een blockchain, wat zijn altcoins, NFT’s en ICO’s. Binnen de categorie gevorderd ligt de focus op zoals de verschillende consensusmechanismen, staking, verschillende cryptocurrency’s, etc.

Wist je dat!? Ons platform naast het schrijven van reviews ook gratis educatie mogelijkheden biedt, binnen onze kennisbank en e-boeken kunnen beleggers meer te weten komen over crypto en de cryptomarkt. 

Gratis e-boek: “Slim Beginnen met Crypto” Downloaden

Slim beginnen met crypto

Gratis Kennisbank: De Kennisbank van Investing Nomads bevat 500+ pagina’s over de financiële markten, waaronder de cryptomarkt, exchanges en vele andere gerelateerde onderwerpen.

Direct Starten met Bitvavo

Klantenondersteuning

Bitvavo biedt over het algemeen prima klantenservice aan zijn gebruikers. ‘Bitvavo Helpcentrum’ is de plek waar de meest gestelde vragen te vinden zijn. Het supportteam is bereikbaar via verschillende kanalen:

Live chat (Bot): Via Helpcentrum

E-mail: support@bitvavo.com of compliance@bitvavo.com

Telefoon: Niet beschikbaar

Gebruikers krijgen over het algemeen snel antwoord op hun gestelde vragen en hulp bij de problemen die ze ondervinden.


Bitvavo vergeleken met Finst

Bitvavo en Finst zijn beide toonaangevende crypto exchanges die gevestigd zijn in Nederland en geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo staat bekend als de huidige marktleider in Nederland en wordt veelal beschouwd als de gevestigde orde binnen de Nederland en België. Finst is een platform dat snel aan populariteit aan het winnen is en flink aan de weg timmert op het gebied van innovaties en lage kosten voor zijn klanten. De kracht van Bitvavo zit hem erin dat ze sinds 2018 sterk gegroeid zijn binnen en een stevige positie hebben veroverd binnen de Europese markt. Dit heeft Bitvavo bereikt door de visie het sterk gemotiveerde team achter de schermen en de stabiliteit en veiligheid die het biedt aan zijn gebruikers.

Maak gebruik van onze Vergelijkingspagina en krijg meer inzichten in de verschillen tussen geselecteerde Exchanges.


Voor- en nadelen

Voor- en Nadelen van Bitvavo

Bekijk onze Vergelijkingspagina voor meer informatie

Klantenrecensies Bitvavo

Bitvavo is erg populair en dat is terug te zien in de vele reviews! Omdat Bitvavo ondertussen een sterk gevestigd platform binnen Europa en sinds 2018 aan de weg timmert zijn er aardig wat reviews opgebouwd in de afgelopen jaren. 

Veel reviews gaan over de klantenservice, zowel positief als negatief, met betrekking tot de bereikbaarheid. Eenmaal in contact met de klantenservice wordt de behulpzaamheid en snelle reactietijd geprezen. De gebruiksvriendelijkheid van het platform komt sterk naar voren in de reviews, evenals de geschiktheid voor zowel beginnende als meer ervaren crypto-beleggers. Sommige klanten vinden het een minpunt dat de waarden van crypto niet in dollars kunnen worden uitgedrukt. Een ander genoemd minpunt is dat het bij drukke marktperiodes soms lastig kan zijn om een transactie uit te voeren en dat de transactiekosten hoog kunnen zijn. Ook zijn er klanten die bepaalde functies missen die wel beschikbaar zijn bij andere exchanges.

Direct Starten met Bitvavo

Onze Conclusie

Bitvavo is een prima keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke crypto exchange. Het platform is aantrekkelijk voor zowel de beginnende als meer ervaren belegger in crypto. Bitvavo biedt handige functionaliteiten die gemak en overzicht geven aan zijn gebruikers. De bereikbaarheid van de klantenservice is een puntje waar winst te behalen valt voor de marktleider binnen Nederland. Bitvavo werkt hard aan het behouden van zijn sterke marktpositie, maar de concurrentie neemt toe door snelgroeiende exchanges binnen Europa. Ze zullen de standaard hoog moeten houden, wat op dit moment meer dan goed gaat.

Wij kunnen dan niet anders dan concluderen dat Bitvavo tot de top exchanges binnen Nederland, België en Europa behoort.

Reacties
Categorieën