Finst Review | Investing Nomads
Reviews | Crypto Exchanges
Nick van Belzen
Reviews | Crypto Exchanges
03/26/2024
11 min
0

Finst Review | Crypto Exchange

03/26/2024
11 min
0

Overzichtelijk inzicht

Finst is een van de beste crypto exchanges van Europa en is geregistreerd bij ‘De Nederlandsche Bank’ (DNB). Het is één van de snelst groeiende, veiligste, relatief jonge exchange en geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto beleggers. Het platform is gebruiksvriendelijk, zit boordevol mogelijkheden, tools en een aantal geweldige, unieke functies zoals Crypto Bundels en Auto Invest. Het is de goedkoopste crypto exchange van Nederland, bied de hoogste ‘Staking Rewards’ en de klantenservice staat uitstekend bekend. Kortom een goede review en score, 5 sterren.

Onze beoordeling

Uitstekende Review beoordeling 5 sterren
Finst Vergelijken | Crypto Exchange

Finst onder het vergrootglas 

Finst is een zeer populair en relatief nieuwe crypto exchange die als een van de weinige exchanges geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank (DNB). Het team achter Finst is goed opweg om één van de beste crypto exchanges van Europa te worden. De oprichters zijn afkomstig van DeGiro, één van de bekendste brokers en marktleider in Nederland. 

Finst heeft zijn snel groeiende populariteit te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en snelle platform. Bovendien is het op dit moment de goedkoopste crypto exchange van Nederland en biedt een zeer ruim aanbod aan verschillende cryptocurrency’s. Daarnaast staat Finst bekend om de hoogste ‘Staking Rewards’, een ruim aanbod aan verschillende ‘Crypto Bundels’ en de mogelijkheid tot gebruik van ‘Auto Invest’ (hieronder behandeld).

In deze uitgebreide review zullen we de belangrijkste kenmerken, functionaliteiten en voor- en nadelen van Finst onder het vergrootglas nemen, en bepalen waarom het zo'n prominente positie binnen de Europese cryptomarkt aan het veroveren is.

De App en het handelsplatform die gebruikt worden voor het kopen, verkopen, versturen en ontvangen van cryptocurrency’s werkt snel, overzichtelijk en is erg gebruiksvriendelijk. Finst scoort daarom ook goed in de reviews:

Trustpilot: Score 4.4 van de 5.0

Google Review: Geen gegevens beschikbaar

Google Play Store: Score 4.0 van de 5.0

Apple App store: Score 4.4 van de 5.0

Als je al genoeg hebt gehoord, kun je HIER aanmelden. Zo niet, laten we het nu in detail doornemen.

Finst Beoordeling | Investing Nomads

Is Finst geschikt voor beginners?

Ja! Finst heeft geweldige functies voor beginners.

Het platform zelf is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te leren gebruiken. De app en handelsplatform geeft een goed en overzichtelijk beeld van de mogelijkheden. Daarnaast is er in één oogopslag te zien hoe de portefeuille is opgebouwd en wat de prestaties zijn van de eigen ingenomen beleggingen.

Beleggen: 

De focus bij Finst ligt voornamelijk op crypto beleggers en is minder geschikt voor het traden in cryptocurrency’s. Het bied alles wat een crypto belegger nodig heeft. Finst bied zijn beleggers een stukje veiligheid en zekerheid, dit doordat ze geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank.

Traden: 

Finst exchange is minder geschikt voor traders die vaak in en uit een positie willen stappen en de mogelijkheid willen hebben om short te kunnen gaan. De reden hiervoor is dat in Nederland geregistreerde exchanges moeten voldoen aan de wet en regelgeving van De Nederlandsche Bank (DNB). DNB heeft een verbod opgelegd aan de Exchanges die bij hun geregistreerd staan om te kunnen short traden.

Gebruikerservaring:

Finst biedt een gevoelsmatig positief en gestroomlijnde gebruikerservaring, waardoor het gemakkelijk is voor zowel beginners als ervaren beleggers om te navigeren op het platform. De interface is overzichtelijk en goed georganiseerd, zo zijn er duidelijke secties onderverdeel voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Het registratieproces is eenvoudig en de verificatie verloopt snel, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen met beleggen in crypto.

De ontwikkelingen van dit relatief jonge bedrijf volgen elkaar snel op, dit zorgt ervoor dat de gebruikers steeds meer mogelijkheden hebben en er continue wordt gebouwd aan een beter gebruikerservaring.

Samengevat, is het een van de beste crypto exchanges van het moment voor zowel beginnende als meer ervaren beleggers in Nederland 

Beschikbare cryptocurrency’s

Het aanbod aan van beschikbare cryptovaluta groeit met de ontwikkelingen van het platform mee. Naast de meest bekende cryptomunten is er voor beleggers ondertussen al toegang tot 100+ verschillende cryptocurrency’s.

Functionaliteiten:

Een van de sterke punten van Finst is de uitgebreide functionaliteit die het biedt. Het platform ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt de mogelijkheid om deze cryptomunten te Staken, te versturen naar een Cold-wallet of ander type wallet.

Functionaliteit en Gebruikersgemak | Finst

Hieronder worden enkele van de belangrijkste functionaliteiten die mogelijk zijn op het Finst handelsplatform uitgelicht:

Staking

Finst bied naast de mogelijkheid op flexibele staking, de Hoogste Staking Rewards vergeleken met andere exchanges in Nederland. Als gebruiker van het platform kan er worden gekozen om Staking aan te zetten, hierbij geeft de gebruiker toestemming om zijn cryptomunten beschikbaar te stellen voor functionele doeleinden op de blockchain. Door het beschikbaar stellen van cryptovaluta worden gebruikers beloond in de vorm van “Staking Rewards”, de hoogte van rewards kunnen per cryptovaluta verschillen.

Crypto Bundels

Finst is een van de weinige crypto-exchanges in Europa die het mogelijk maakt om te kunnen investeren in ‘Crypto Bundels’. Een Crypto Bundel wordt verkocht als één enkel product en kan worden vergeleken met een mandje waar meerdere verschillende cryptocurrency’s inzitten.  

Een bundel kan zo zijn samengesteld dat het een bepaalde eigenschap of categorie vertegenwoordigd, zoals een mandje met top cryptocurrency’s, Milieubewuste, DeFi, Staking en Metaverse crypto’s.

Crypto Bundels | Finst

----> Starten met Finst

Price alerts

Price alerts zijn meldingen die gebruikers ontvangen via het Finst platform wanneer de prijs van een specifieke cryptovaluta een vooraf ingestelde waarde bereikt. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers in staat om op de hoogte te blijven van prijsbewegingen en om actie te ondernemen, zoals kopen of verkopen, op basis van deze meldingen.

Stortingen en opname

Er word geen gebruik gemaakt van een minimum transactiebedrag, dit geeft klanten van Finst geen beperkingen op het storten en opnemen van tegoeden.

NL: Nederlandse gebruikers kunnen eenvoudig fiat-valuta’s zoals Euro’s storten via verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL en SEPA-bankoverschrijving. 

BE: Gebruikers uit België hebben de mogelijkheid tot het gebruik van SEPA-bankoverschrijving en Bancontact voor stortingen en opnames. 

EU: In andere Europese landen is het voornamelijk mogelijk om gebruik te maken van SEPA-Bankoverschrijving.

Versturen en Ontvangen van Crypto

Finst maakt het als exchange mogelijk om cryptocurrency’s te versturen en ontvangen van en naar andere partijen. Dit geeft gebruikers de vrijheid om meerdere wallets te beheren op verschillende exchanges of een Cold wallet te gebruiken die voor een extra stukje veiligheid kan zorgen.

Auto Invest

DCA en Auto Invest | FinstDe functie 'Auto Invest' op het Finst-platform stelt gebruikers in staat om automatisch periodieke aankopen van cryptocurrencies uit te voeren volgens vooraf ingestelde waardes. Dit biedt gebruikers het gemak om automatische aankopen in te plannen die op vaste momenten en voor een specifiek bedrag worden uitgevoerd. Dit kan worden beschouwd als een vorm van 'Dollar Cost Averaging' (DCA), een beleggingsstrategie die automatisch wordt uitgevoerd zonder dat gebruikers handmatig transacties hoeven uit te voeren.


Hefboomwerking (Leverage)

Finst maakt geen gebruik van de functionaliteit die bekend staat als hefboomwerking. Deze functies worden meer gebruikt bij exchanges die meer geschikt zijn voor actief handelen.

Favorieten Selectie

Deze functie stelt gebruikers in staat een selectie te maken van hun favoriete cryptocurrency’s uit de vele beschikbare opties. Dit biedt gebruikers overzicht en de mogelijkheid om in één oogopslag te zien welke cryptocurrencies trending zijn en mogelijk winstgevend kunnen zijn.

Live statistieken

Live statistieken zijn gratis inbegrepen op het Finst-handelsplatform. Dit betekent dat gebruikers bijna in realtime prijsveranderingen als een percentage kunnen zien (bijvoorbeeld stijgingen of dalingen). Je kunt ook direct de veranderingen van de laatste 60 minuten, 24 uur, week, maand, jaar of alles bekijken - dit bespaart veel tijd bij het analyseren van grafieken! 

Over deze zes tijdsperioden kunnen gebruikers ook zien of de huidige prijs hoog of laag is, wat kan helpen bij het nemen van beslissingen in bepaalde beleggingsstrategieën.

Kosten

Finst behoort tot de goedkoopste exchanges van Europa en is de goedkoopste in Nederland met de laagste handelskosten van maar 0,15%. 

“Vast tarief per transactie = 0,15% (Laagste van Nederland)”

Tarief per transactie | FinstSpreadkosten

Er worden bij Finst geen extra Spread kosten gerekend maar gerekend met een vast tarief per transactie.

Valutawisselkosten 

Omdat Finst alleen beschikbaar is voor Europese gebruikers zijn er geen valutawisselkosten, dit aangezien er alleen met Euro’s kan worden betaald.

Overnight fees

Klanten van Finst hebben niet te maken met ‘Overnight fees’. Overnight fees zijn kosten die sommige brokers of exchanges in rekening kunnen brengen om een ingenomen positie 's nachts open te houden. Deze kosten worden toegepast op transacties die niet binnen dezelfde handelsdag worden gesloten en kunnen zowel een vergoeding als een betaling inhouden, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de activa en de marktomstandigheden. Dit is voornamelijk van toepassing bij Brokers en Exchanges die bepaalde financiële producten aanbieden aan traders.

Inactiviteitskosten & Bewaarkosten

Er worden geen Inactiviteitskosten en Bewaarkosten gerekend aan klanten en gebruikers van Finst.

----> Starten met Finst

Veiligheid, is Finst een Veilige en Betrouwbare Exchange?

Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst bij Finst en wordt daarom beschouwd als een betrouwbare exchange. Naast traditionele veiligheidsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie (2FA), KYC en AML, implementeert het platform ook andere hoogwaardige veiligheidsmaatregelen, zoals Proof of Reserve, een Cryptocurrency Kluis en vermogensscheiding.

Proof of Reserve

Finst beschikt over Proof of Reserve (PoR) en is daarmee het eerste en enige Nederlandse crypto platform dat hier over beschikt. Hiermee tonen ze aan dat veiligheid voor hun niet alleen woorden betekenen maar de daden zijn omgezet in het verkrijgen van de Proof of Reserve. Het geef onder meer aan dat de activa die ze in bezit of beheer hebben 1 op 1 worden aangehouden, naast de reserves.

PoR is door Finst verkregen na het voltooien van de audit door een onafhankelijk en gerenommeerd auditbedsrijf op dit gebied. Deze Audit rapporten zijn dan ook transparant en zichtbaar via hun website

Cryptocurrency kluis

De digitale assets van klanten worden bewaard met Fireblocks, dit is een veiligheidsmechanisme dat gebruikmaakt van Multi-Party Computation (MPC) technologie die hadware-isolatie gebruikt ter bescherming tegen externe aanvallen, menselijke fouten en intern misbruik.

Geld bewaren

Het vermogen van de klanten bij Finst worden bewaard bij een bedrijf dat los staat van de exchange en is een gerenommeerde Nederlandse bank, ook wel bekend als Bunq. Hierdoor is er een zekere mate van extra zekerheid ingebouwd.

Vermogensscheiding

Finst heeft ervoor gekozen om de digitale activa van zijn klanten te scheiden van het bedrijf zelf. Dit geeft een extra veiligheid voor klanten mocht er iets met de exchange Finst zelf gebeuren.

Gevestigd en Gereguleerd:

Finst is als bedrijf gevestigd in Nederland en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Finst BV is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten (no. R189158) bij De Nederlandsche Bank (DNB) en valt onder de EU AMLD5 en AVG wetgeving.

Beleggersbescherming

Omdat Finst gereguleerd en geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (DNB), zijn klanten gegarandeerd van een beleggerscompensatie van maximaal €20.000 op hun belegde tegoeden. Daarnaast is het niet-belegde vermogen van klanten op hun rekening/wallet bij Finst beschermd tot een maximaal bedrag van €100.000 op hun niet-belegde tegoeden.

Educatie:

Slim beginnen met cryptoFinst biedt weinig tot geen educatiemogelijkheden, dit is dan ook een van de minpunten die aan deze exchange toegekend kan worden. Echter niet getreurd er zijn verschillende mogelijkheden om meer te weten te komen over crypto en de cryptomarkt via Investing Nomads.  

Gratis e-boek: “Slim Beginnen met Crypto” Downloaden 

Gratis Kennisbank: De Kennisbank van Investing Nomads bevat 500+ pagina’s over de financiële markten, waaronder de cryptomarkt, exchanges en vele andere gerelateerde onderwerpen.Klantenondersteuning:

Finst hecht veel waarde aan klanttevredenheid en biedt uitstekende klantenondersteuning aan zijn gebruikers. Het ‘Finst Help Center’ is de plek waar artikelen te vinden zijn over de meest gestelde vragen en worden termen zoals veiligheid uitgelicht. Het supportteam is goed bereikbaar via verschillende kanalen:

Live chat: Via de website of app

E-mail: support@finst.com

Telefoon: +31 (0)2 02 41 71 61

Gebruikers krijgen over het algemeen snel antwoord op hun gestelde vragen en hulp bij de problemen die ze ondervinden.

Finst vergeleken met Bitvavo

Finst en Bitvavo zijn beide crypto exchanges die zijn gevestigd in Nederland en zijn geregistreerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo staat bekend als de huidige marktleider in Nederland en wordt veelal beschouwd als de gevestigde orde binnen de Nederland en België. Finst is een platform dat snel aan populariteit aan het winnen is en flink aan de weg timmert op het gebied van innovaties en mogelijkheden voor zijn klanten. Daarnaast heeft Finst de goedkoopste vaste handelskosten en biedt het de hoogste Staking Rewards voor zijn gebruikers. 

Maak gebruik van onze Vergelijkingspagina en krijg meer inzichten in de verschillen tussen geselecteerde Exchanges.

----> Starten met Finst

Voor- en nadelen

Voor- en Nadelen van Finst

Bekijk onze Vergelijkingspagina voor meer informatie

Klantenrecensies Finst

Finst winst aan populariteit, en dat is terug te zien in de reviews! Omdat het een relatief jong platform is zijn er minder reviews beschikbaar dan de al langer gevestigde andere exchanges, desalniettemin groeien het totaal aantal reviews. 

Veel reviews gaan over hoe gebruiksvriendelijk het platform is en dat het geschikt is voor zowel beginnende als meer ervaren crypto beleggers. De klantenservice wordt geprezen, samen met de lage kosten en hoge yield voor staking. Sommige klanten vinden het een minpunt dat de exchange niet beschikbaar is buiten de EU, maar aan de andere kant is dit juist een pluspunt voor de populariteit binnen de EU. Ook zijn er klanten die bepaalde functies missen die wel beschikbaar zijn bij andere exchanges. Finst geeft aan dat het hard werkt aan de ontwikkeling van deze functies en in de toekomst blijft bouwen op basis van de behoeften van zijn klanten.

Onze Conclusie

Al met al is Finst een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke crypto exchange. De lage kosten en hoge rewards voor staking maken het een aantrekkelijk platform voor zowel de beginnende als meer ervaren belegger in crypto. Finst biedt handige functionaliteiten die gemak en overzicht geven aan zijn gebruikers. Een sterk punt is de klantenservice die goed bereikbaar is op verschillende manieren. Het team achter Finst is zeer gemotiveerd om verder te ontwikkelen en zijn standaard hoog te houden voor zijn klanten.

Wij kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat Finst tot de top exchanges binnen Nederland, België en Europa behoort

----> Starten met Finst

Reacties
Categorieën