Bybit Review | Investing Nomads
Reviews | Crypto Exchanges
Nick van Belzen
Reviews | Crypto Exchanges
04/08/2024
22 min
0

Bybit Review | Crypto Exchange

04/08/2024
22 min
0

Overzichtelijk inzicht

Review, ByBit behoort tot één van de grootste en meest betrouwbare internationale crypto exchanges. Bybit is een van de weinige internationale exchanges geschikt en legaal voor Nederlandse crypto beleggers en traders. Bybit heeft zijn plek op de Nederlandse markt veroverd door de samenwerking met het in Nederland geregistreerde crypto platform SATOS, geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Bybit is een crypto platform dat uitblinkt in zijn stabiliteit, veiligheid en zijn gebruiksvriendelijkheid voor zowel beginnende als ervaren crypto beleggers en traders. Het gebruiksvriendelijke platform is één van de weinige en geselecteerd als de beste crypto exchange geschikt voor Nederlandse crypto traders!

Bybit Vergelijken | Crypto Exchange

Direct Starten met Bybit

Het ruime aanbod aan mogelijkheden maakt het voor traders uitermate geschikt voor het handelen in de vele verschillende cryptocurrency’s. Bybit behoort tot een van de goedkoopste internationale crypto exchanges, bied ruime staking rewards en beschikt over een klantenservice die goed bekend staat om de geboden hulp en snelle reactietijd. Kortom een goede review en score, 5 sterren.

Onze beoordeling

Uitstekende Review beoordeling 5 sterren

Bybit onder het vergrootglas

Bybit is een zeer populair crypto exchange platform dat inmiddels een klantenbestand van meer dan 20 Miljoen+ actieve gebruikers heeft, dit maakt Bybit de grootste crypto exchange voor Nederlandse traders. Het ruime aanbod van 450+ digitale valuta’s, de samenwerking met SATOS die geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank (DNB), geeft Bybit een stukje veiligheid, flexibiliteit en  voorsprong op zijn concurrenten. Het team achter Bybit is continue bezig met het verbeteren en optimaliseren van zijn platform, door zijn sterke groei behoren ze tot een van de grootste en meest betrouwbare internationale crypto exchanges.

Bybit heeft zijn populariteit te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en snelle platform. Bovendien staat Bybit bekend als een van de goedkoopste crypto exchange van Nederland, het gebruik van het Bybit platform is gratis en bied een van de laagste handelskosten. Daarnaast staat Bybit bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden zoals op het gebied van Staking, Lending, Trading Bot en Crypto betaalkaart.

In deze uitgebreide review zullen we de belangrijkste kenmerken, functionaliteiten en voor- en nadelen van Bybit onder het vergrootglas nemen, en bepalen waarom het zo'n sterke positie binnen de Nederlandse en internationale cryptomarkt veroverd heeft.

De App en het handelsplatform die gebruikt worden voor het kopen, verkopen, versturen en ontvangen van cryptocurrency’s werkt overzichtelijk, snel en is erg gebruiksvriendelijk. Bybit scoort behoorlijk goed in de vele reviews die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd, echter zijn er de laatste periode wat negatieve reviews te vinden voornamelijk op trustpilot:

Google Play Store: Score 4.7 van de 5.0

Apple App store: Score 4.7 van de 5.0

Trustpilot: Score 1.8 van de 5.0

Google Review: Geen

Als je al genoeg hebt gehoord, kun je HIER aanmelden. Zo niet, laten we het nu in detail doornemen.

Bybit Sponsor F1 Red Bull Racing

Is Bybit geschikt voor beginners?

Jazeker! Bybit heeft geweldige functies voor zowel beginners als meer ervaren beleggers en traders.

Het platform zelf is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren, daarnaast bieden ze educatie mogelijkheden in de vorm van een kennisbank en wat extra cursus informatie. De Bitvavo app en handelsplatform bieden een ruime keuze uit de vele functionaliteiten en mogelijkheden. De app werkt gebruiksvriendelijk en werkt erg overzichtelijk voor zijn klanten, de overzichtelijkheid geeft per pagina snel duidelijk de mogelijkheden weer. Daarnaast is er in één oogopslag inzicht in de prestaties van de eigen portefeuille en in de cryptomarktprijzen. De samenwerking tussen Bybit en SATOS heeft de Nederlandse markt toegankelijk en relatief betrouwbaarder gemaakt voor Nederlandse klanten, dit doordat SATOS geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank.

Beleggen: Bybit is geschikt voor zowel beleggers voor de langere termijn vanwege de relatief lage handelskosten, als voor de trader die geregeld transacties uitvoert. Cryptobeleggers biedt het overzicht, duidelijkheid en een ruim aanbod aan mogelijkheden. Net als bij het gebruik van ieder andere exchange is het voor lange termijn beleggers goed om te weten welke extra veiligheid het gebruik van een cold-wallet biedt ten opzichte van een exchange portefeuille.

Traden: Bybit is een van de ultieme oplossingen voor Nederlandse traders om te handelen op de cryptomarkt zonder echte beperkingen. Het stelt traders in staat om short te gaan, actief te handelen met relatief lage kosten, te profiteren van goede liquiditeit en een vorm van beperkte hefboomwerking toe te passen. Dankzij de samenwerking tussen Bybit en SATOS is het dus mogelijk voor Nederlandse traders om te handelen zonder de beperkingen die gelden voor exchanges die volledig geregistreerd en gereguleerd worden door De Nederlandse Bank (DNB).


Gebruikerservaring

Bybit levert een positieve en efficiënte gebruikerservaring, waardoor zowel beginners als ervaren beleggers gemakkelijk kunnen navigeren op het platform. De interface is helder en goed gestructureerd, met duidelijke secties voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Het registratieproces is eenvoudig en de verificatie verloopt snel, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen met investeren in cryptovaluta.

Bybit blijft zich aanpassen aan de snel veranderende marktomstandigheden, waarbij de aangeboden functionaliteiten goed zijn ontwikkeld. Niettemin zijn er recentelijk wat wisselende beoordelingen opgedoken met betrekking tot bepaalde functionaliteiten, de uitbetaling van aanbrengbeloningen en P2P-transacties die vertragingen ondervinden. Nederlandse traders die het Bybit handelsplatform gebruiken zijn over het algemeen zeer tevreden over de ruime handelsmogelijkheden. Bybit biedt een ruime mogelijkheid aan functionaliteiten waarbij op het moment van schrijven enkele functionaliteiten wat vertraging en hinder ondervinden wat terug te vinden is in de reviews. Bybit heeft de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare crypto exchange te zijn en houdt zich goed staande tussen de andere grote namen.

Direct Starten met Bybit

Aanbod beschikbare cryptocurrencies

Het assortiment beschikbare cryptovaluta is vrij uitgebreid in vergelijking met andere Nederlandse exchanges, wat klanten een brede selectie biedt van zowel bekende als relatief nieuwe cryptocurrencies. Naast de meest gangbare cryptomunten hebben investeerders toegang tot meer dan 450+ verschillende cryptocurrencies.


Functionaliteiten:

Bybit biedt naast de ruime mogelijkheden en functionaliteiten voor traders, ook uitgebreide functionaliteiten zoals Crypto Lending, het VIP-programma, Trading-bots, Copy-trading, cryptoleningen en NFT mogelijkheden. Het platform ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt de mogelijkheid om deze cryptomunten te Staken, te versturen naar een Cold-wallet of ander type wallet.

Bybit handelsplatform

Hieronder worden enkele van de belangrijkste functionaliteiten die mogelijk zijn op het Bybit handelsplatform uitgelicht:

Staking

Bybit biedt niet alleen de mogelijkheid om flexibel te staken, maar ook vergelijkbare 'Staking Rewards' zoals bij andere internationale exchanges. Binnen de gebruikersinterface of app kunnen gebruikers eenvoudig Staking activeren. Wanneer Staking is ingeschakeld, geven gebruikers toestemming om hun cryptomunten beschikbaar te stellen voor functionele doeleinden op de blockchain. Door dit te doen, kunnen gebruikers beloningen verdienen in de vorm van "Staking Rewards". De exacte hoogte van deze beloningen varieert per specifieke cryptomunt.

Crypto Lending

Bybit is een crypto exchange die gebruikmaakt van de functie 'Crypto Lending'. Lending op een crypto exchange betekent dat gebruikers hun cryptocurrencies uitlenen aan andere gebruikers of handelaren in ruil voor rente. De cryptocurrencies die in aanmerking komen voor lending kunnen door andere beleggers of traders worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals short-selling, margin trading, of om liquiditeit toe te voegen aan bepaalde handelsparen.

Let op, niet alle cryptocurrencies komen in aanmerking om rente te verdienen wanneer deze functie is geactiveerd. Wees je ervan bewust dat het gebruik van deze functie ook risico's met zich meebrengt.

Bybit Lending, een innovatief crypto-product ontwikkeld door Bybit, stelt gebruikers in staat om rentebetalingen te verdienen door hun slapende cryptocurrencies over te dragen naar Asset Pools. Deze worden vervolgens uitgeleend aan Margin Traders, waardoor gebruikers regelmatige rentebetalingen ontvangen op basis van de marktomstandigheden.

Belangrijke kenmerken van Bybit Lending zijn onder meer:

 • Automatische lening: Zodra je dit activeert, worden je activa automatisch uitgeleend voor rente. Er zijn geen vergrendelingsperiodes en je kunt op elk moment een terugbetaling aanvragen.
 • Volledig gedekte activa: De activa die worden uitgeleend zijn volledig gedekt, waardoor terugbetalingen altijd gegarandeerd zijn.
 • Strikte risicobeheer: Bybit hanteert een rigoureus risicobeheersysteem om de veiligheid van gebruikersactiva te waarborgen.

VIP Programma Bybit

Het VIP-programma van Bybit biedt handelaren exclusieve voordelen en privileges die hen helpen hun handelservaring te verbeteren en hun winstpotentieel te vergroten. Om toegang te krijgen tot het Bybit VIP-programma, dien je een storting van $100.000 te doen, een investering die de handelsmogelijkheden aanzienlijk zal verbreden.

Het VIP-programma van Bybit biedt aan zijn leden een hoge mate van voordelen en mogelijkheden. Hieronder worden de belangrijkste voordelen uitgelicht, zoals kortingen op handelskosten, exclusieve airdrops, persoonlijke ondersteuning en nog veel meer.

Bybit review VIP Programma

Hier zijn enkele belangrijke hoogtepunten van het VIP-programma uitgelicht:

 • VIP-niveaus: Het programma biedt een ladder van VIP-niveaus die je kunt beklimmen naarmate je handelsactiviteit groeit. Met elk hoger niveau ontgrendel je meer privileges en voordelen, waardoor je handelservaring steeds rijker wordt.
 • Kortingen op handelskosten: Als VIP-lid geniet je van onverslaanbare kortingen op handelskosten. Dit betekent dat je efficiënter kunt handelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge kosten die je winst kunnen verkleinen.
 • VIP-airdrops: Maar dat is nog niet alles - als VIP-lid krijg je exclusieve toegang tot VIP-airdrops. Dit zijn extra beloningen die rechtstreeks naar je worden gestuurd, waardoor je handelsavontuur nog lucratiever wordt.
 • Persoonlijke ondersteuning: Bij Bybit sta je er nooit alleen voor. Als VIP-lid krijg je toegang tot je eigen team van toegewijde VIP-ambassadeurs. Deze experts staan altijd klaar om je te helpen met al je vragen en ondersteuningsbehoeften, zodat je met vertrouwen kunt handelen.
 • Directe OTC-transacties: Voor de echte VIP's biedt het programma speciale rentepercentages en de mogelijkheid om directe OTC-transacties uit te voeren. Dit betekent dat je zonder gedoe en vertragingen grote transacties kunt uitvoeren, precies zoals jij dat wilt.

Leaderboard functie | Bybit Handelaren:

Het Bybit Leaderboard biedt een overzicht van de top 500 handelaren op Bybit, en laat zien hoe ze presteren in verschillende handelsproducten. Door het leaderboard te bekijken, is het mogelijk om de best presterende handelaren te volgen en hun posities bekijken wanneer ze deze delen. Het is een bron van inspiratie waar traders succesvolle strategieën kunnen ontdekken en overnemen.

Kortom, het leaderboard van Bybit biedt traders de mogelijkheid om transacties te volgen en te kopiëren, waardoor het een vorm van copy trading wordt. Als men opzoek is naar de beste handelaren op Bybit en hun successen wilt repliceren, is het leaderboard een waardevolle bron van informatie en inspiratie.

Direct Starten met Bybit

Bybit Handelsbot (Trading Bot)

Bybit's Trading Bot een ultieme mogelijkheid voor geautomatiseerde handel in cryptocurrency’s. Het platform heeft allerlei handelsrobots die al ingesteld en klaar zijn om te gebruiken. Hiermee kunnen gebruikers slimme handelsstrategieën toepassen die hen mogelijk assisteren bij het maken van rendement en tijd kunnen besparen. Het mooie is dat het gebruik van de trading-bot aangeboden door Bybit geen extra geld kost.

Met Bybit's Trading Bot is er een keuze uit verschillende handelsrobots die zijn ontworpen om te werken in verschillende marktomstandigheden en voor verschillende handelsdoelen. Of de focus nu ligt bij snel geld wilt verdienen, dagelijks wilt handelen, of voor de lange termijn wilt investeren, Bybit heeft een geschikte robot voor je.

Er worden geen extra transactiekosten in rekening gebracht en zijn daarmee vergelijkbaar met andere transactiekosten. De VIP-status bepaald hoeveel transactiekosten er in rekening worden gebracht bij het daadwerkelijk uitvoeren van een transactie, dus er hoeven geen zorgen te zijn over extra of verborgen kosten.

Kies een handelsbot die past bij de persoonlijke doelen:

 • Spot Grid Bot: Deze bot is ontworpen voor als de markt zijwaarts beweegt. Hij koopt automatisch op lage prijzen en verkoopt hoog. Dit werkt goed in markten die niet veel veranderen en dus niet heel volatiel zijn.
 • DCA-bot: Deze bot is handig en ontworpen voor zowel stijgende als dalende markten. Hij investeert regelmatig, ongeacht de marktomstandigheden. Met DCA, ook bekend als Dollar-Cost Averaging, investeer je regelmatig een vast bedrag, ongeacht de prijs, om op lange termijn rendement te behalen.

Trading bot | Bybit

Copy trading Bybit

Op het Bybit platform is het mogelijk om gebruik te maken van copy trading, het kan echter zijn dat dit voor Nederlandse klanten niet beschikbaar is vanwege de lokale wet- en regelgeving. Copy-trading betekent dat er hierbij automatisch transacties van ervaren traders gekopieerd kunnen worden. Om dit te kunnen doen is er een bybit account nodig, vervolgens log men in op Bybit en doet vervolgens een storting met USDT (Stablecoin). Daarna kan er een ervaren trader gekozen worden om te kunnen volgen. De mogelijkheid tot copy-trading is een transparante en voordelige manier van handelen voor zowel de traders die volgen als voor de traders die gevolgd worden.

Copy trading is een relatief nieuwe manier om te handelen in crypto. Hierbij worden simpelweg transacties van andere traders gekopieerd, meestal meer ervaren traders, waarbij precies dezelfde trades worden uitgevoerd. Uiteraard is dit voor iedereen toegankelijk en kan er per persoon worden bepaald hoeveel geld er wordt ingelegd, traders kunnen dus zelf bepalen hoe groot de positie is die er ingenomen wordt. Het is dus mogelijk om met een klein bedrag hiermee te beginnen. Copy trading is zowel handmatig of volledig automatisch mogelijk, geheel afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Bij automatisch instellen van copy trading hoeft er niet meer omgekeken te worden of handelingen te worden verricht om een positie in te nemen. Stel, iemand stort €2000 op zijn Bybit-account, activeert copy trading, en behaalt direct hetzelfde rendement als de professionele trader die er gevolgd wordt.

Voordelen van copy trading:

 • Geen diepgaande kennis van crypto trading nodig, simpelweg de signalen van de gekozen trader handmatig volgen of instellen om automatisch te laten uitvoeren.
 • Het start of inleg bedrag is geheel naar eigen keuze, dit maakt het toegankelijk voor zowel beginners als meer ervaren traders met meer kapitaal.
 • Bij het gebruik van copy trading is er geen diepgaande eigen kennis nodig op het gebied van fundamentele of technische analyse. Deze analyses worden meestal zelf uitgevoerd door de succesvolle traders die gevolgd worden.
 • Het kan zeer leerzaam zijn om te zien wat ervaren crypto-traders doen, hierdoor is het dus mogelijk voor beginners om te leren van ervaren traders. Het kan bijdragen aan het leren inzien van kansen en helpen bij het zelfs doen van technische analyse op de koersen. Naast het leren is het dus ook mogelijk om rendement te verdienen op het ingelegde bedrag bij copy-trading.

Nadelen van copy trading:

 • Uiteraard is er geen enkele garantie op winst, het succes van degene die gekopieerd word is geen garantie voor de toekomst. Echter, als iemand consistent winstgevend is geweest, is de kans op mooie rendementen relatief hoger.
 • Het volledig automatiseren van trades zorgen er over het algemeen voor dat er minder wordt geleerd van de verschillende trades. Dit kan prima zijn voor iemand die alleen geïnteresseerd is in het verdienen van geld op de gemakkelijkste manier.
 • Het volledig automatiseren van copy-trades neemt de veiligheid van de eigen keuze weg. Door handmatig te kiezen voor copy-trading heeft de trader zelf de controle zonder dat er trades worden uitgevoerd waar een belegger of trader misschien niet geheel achter zou staan.


Cryptoleningen via Bybit

Bij Bybit is het mogelijk om een cryptolening aan te vragen, dit doormiddel van de cryptocurrency’s die al in bezit zijn als onderpand te gebruiken. Dit betekent dat er een bepaalde hoeveelheid USDT geleend kan worden terwijl de belegger of trader zijn eigen digitale activa behoudt. Uiteraard zijn hier strikte voorwaarden en risico’s aan verbonden, hieronder worden enkele belangrijke punten uitgelicht:

Leenproces:

 • Het is mogelijk om crypto te lenen door een andere eigen crypto als onderpand te gebruiken.
 • Het geleende bedrag kan worden gebruikt voor traden, verdienen of opnames.
 • Het is mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid te lenen in verhouding tot het gegeven onderpand.
 • Er kan op ieder moment worden afgelost zonder extra kosten.

Rente en Berekening:

 • De rente wordt per uur berekend.
 • De rente begint te lopen vanaf het moment van lenen.
 • De rente wordt berekend op basis van het geleende bedrag en het rentepercentage.

Toepassingen:

 • De geleende crypto kan worden gebruikt voor Earn-producten, DeFi-farming of margehandel.

Direct Starten met Bybit

Stortingen en opname

Bybit biedt de mogelijkheden voor zowel stortingen als opnames doormiddel van de meest gebruikte overschrijvingsmethoden zoals iDeal en SEPA-overschrijvingen. Afhankelijk van het land waar men woont zijn is er een ruime mogelijkheid tot stortingen en opnames, in Nederland maakt Bybit gebruik van de samenwerking met SATOS voor snelle transacties. Gebruikers kunnen bij Bybit kosteloos gebruikmaken van de volgende mogelijkheden voor stortingen en opnames:

 • iDeal, geen kosten 
 • SEPA banktransfer, geen kosten

Bybit maakt het mogelijk om geld te storten en opnames zonder een maximaal plafond, uiteraard kunnen hier voorwaarden aan verbonden zijn, neem bij uitzonderlijke gevallen contact op met de klantenservice.

Crypto Stortingen en Opnames

Versturen en Ontvangen van Crypto via Bybit

Het is mogelijk om de Bybit exchange te gebruiken voor het ontvangen en versturen van digitale activa van en naar andere partijen. Dit geeft klanten de vrijheid en mogelijkheid om meerdere wallets te beheren op verschillende exchanges of een Cold wallet te gebruiken die voor een extra stukje veiligheid kan zorgen.

Crypto van Bybit naar ledger versturen en ontvangen:

Het is mogelijk om digitale activa zoals cryptocurrency’s te versturen en ontvangen van Bybit naar Ledger. Dit proces bestaat uit verschillende stappen die nauwkeurig uitgevoerd dienen te worden. Hieronder hebben we een algemeen stappenplan uitgelicht voor het overzetten van crypto van en naar Bybit met een Ledger-wallet uitgelicht:

 1. Zorg ervoor dat er een Ledger-hardwarewallet in bezit is.
 2. Log in op het Bybit-account.
 3. Ga via de opnamepagina naar de cryptovaluta en het bedrag dat opgenomen dient te worden.
 4. Voer het ontvangstadres van je Ledger-wallet in.
 5. Bevestig de opname.
 6. Wacht tot de transactie is verwerkt.
 7. Controleer via Ledger-live om te zien of de cryptocurrency is ontvangen.

Controleer de Ledger-wallet via de app of ledger-live, dit kan soms even duren afhankelijk van het type crypto. Nadat de transactie is verwerkt, zouden de cryptocurrency’s te zien moeten zijn in de portemonnee van de Ledger.

Het uitvoeren van transacties kennen risico’s het is dus belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van transacties met cryptocurrency’s. Controleer altijd zorgvuldig de ingevoerde details van de transactie om te controleren of het juiste ontvangstadres gebruiken is.

Crypto van Bybit naar Metamask versturen en ontvangen:

Het is mogelijk om digitale valuta’s te versturen van Bybit naar Metamask. Als er digitale activa van Bybit naar Metamask verzonden dient te worden, staan hieronder deze eenvoudige stappen om doorlopen te worden:

 1. Log in op je Bybit-account.
 2. Ga naar de opnamepagina en kies het bedrag en cryptovaluta dat verstuurd dient te worden.
 3. Kopieer het ontvangstadres van de Metamask-wallet.
 4. Plak het ontvangstadres in het overdrachtsveld op Bybit.
 5. Bevestig de opname.
 6. Wacht tot de transactie is verwerkt.
 7. Controleer je Metamask-wallet om te zien of de cryptocurrency is ontvangen.

Net als bij het versturen naar een Ledger-wallet, is het belangrijk om nauwkeurig te zijn bij het invoeren van het ontvangstadres en om de transactiedetails zorgvuldig te controleren voordat de opname bevestigt wordt.

Direct Starten met Bybit

Hefboomwerking bij Bybit mogelijk (Leverage)

Bij Bybit is het voor Nederlandse klanten mogelijk om hefboomwerking te gebruiken. Echter zijn er wel wat veranderingen op het gebied van leverage doorgevoerd sinds Bybit moet voldoen aan de Nederlandse wetgeving en de samenwerking aangegaan is met SATOS. Er is hefboomwerking mogelijk echter alleen niet meer via het gebruik van derivaten.

Bybit biedt de mogelijkheid tot het traden met maximaal 10x leverage via een margin account UTA. Hieronder enkele eenvoudige stappen uitgelicht voor de mogelijkheid van leverage trading via Bybit:

 1. Log in via het eigen Bybit account.
 2. Om hefboomwerking te kunnen gebruiken is er een margin account, ook wel bekend als het Bybit “Unified Trading Account (UTA)” nodig.
 3. Via het menu gaat men naar “Trade” en daar is de optie te vinden tot het gebruik van 10x leverage.

Via een Bybit margin acount is het dus mogelijk om hefboomwerking tot maximaal 10x te gebruiken op zowel een long als short positie.


Bybit NFT Platform

Bybit heeft een speciale NFT Marketplace waar NFT’s gekocht, verkocht en verhandeld kunnen worden. NFT's zijn unieke digitale items, zoals kunstwerken of verzamelobjecten. Op deze marktplaats kunnen de nieuwste collecties van over de hele wereld worden gevonden. Op de marktplaats voor NFT’s kan er betaald worden met verschillende tokens, zoals ETH, USDT en XTZ. Hierbij is het goed om te weten dan iedere NFT een specifieke prijs in één bepaalde token heeft.

Op het Bybit NFT platform is het naast individuele digitale objecten ook mogelijk om Mystery boxen te kopen voor een vaste prijs. Deze boxen zijn gevuld met een willekeurige NFT met verschillende zeldzaamheidsgradaties. Het kopen van een Mystery box heeft meerdere mogelijkheden zoals het openen van de box of het verhandelen zonder de box open te maken.

NFT Marktplaats | Bybit exchange

Bybit Kosten

ByBit is gratis in gebruik en uitermate geschikt voor traders en handelaren vanwege de relatief lage transactiekosten. De transactiekosten voor cryptocurrency’s op ByBit zijn maximaal 0,10% voor zowel ‘Makers’ als ‘Takers’ fees. De ‘Maker- en Taker-fees’ kunnen dus ook lager zijn dan 0,10% afhankelijk van de liequiditeit. Als VIP-member kunnen de kortingen op transactiekosten relatief hard oplopen, als niet VIP-member biedt Bybit ook zeer aantrekkelijke lage tarieven.

Bybit geeft een goed inzicht in de kosten en is daarmee zeer transparant naar zijn klanten. De handelskosten van Bybit zijn aan de relatief lage kant, dit is zeer positief voor traders die veel transacties uitvoeren.

“Variabel tarief per transactie van maximaal = 0,10% per transactie”

Spreadkosten

Bij Bybit worden variabele spreadkosten in rekening gebracht per transactie. De hoogte van deze spreadkosten hangt af van de specifieke handelsparen en kan variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals marktomstandigheden en liquiditeit. Het is van essentieel belang te benadrukken dat deze spreadkosten volledig transparant worden weergegeven voorafgaand aan de uitvoering van een transactie, zodat gebruikers volledig op de hoogte zijn van de kosten voordat ze handelen.

Valutawisselkosten

Er zijn zover bekend geen extra valutawisselkosten bekend bij Bybit. Europese gebruikers hebben de mogelijkheid om hun digitale assets te kopen en verkopen met de waarde van de Euro, waardoor het handelsproces soepeler verloopt zonder extra kosten voor valutawisselingen.

Overnight fees

Bybit hanteert geen overnight kosten voor posities die worden aangehouden gedurende de nacht. Dit betekent dat gebruikers niet worden belast voor het aanhouden van posities op lange termijn, waardoor ze flexibiliteit hebben in hun handelsstrategieën zonder zich zorgen te hoeven maken over extra kosten voor het behoud van posities gedurende langere tijd.

Inactiviteitskosten & Bewaarkosten

Klanten en gebruikers van Bybit worden vrijgesteld van inactiviteitskosten en bewaarkosten, wat betekent dat er geen extra kosten worden gerekend voor inactiviteit op het account. Dit biedt een geruststellende mate van flexibiliteit, waarbij gebruikers zich kunnen concentreren op hun handelsstrategieën zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten bij gebrek aan activiteit. Deze transparante benadering van kosten draagt bij aan een positieve handelservaring op het platform.

Belastingdienst, belastingaangifte en Bybit

Nederlanders die cryptocurrencies bezitten, dienen dit te melden aan de belastingdienst via de jaarlijkse belastingaangifte. Dit geldt zowel voor beleggers als handelaren, aangezien dit kapitaal meestal onder belastingbox 3 valt. Niettemin zijn er uitzonderingen mogelijk, waarbij het kapitaal onder belastingbox 1 valt, vooral bij winst uit onderneming of andere werkzaamheden. Bij twijfel of voor meer informatie is het verstandig om contact op te nemen met een financiële deskundige, zoals een belastingadviseur. Het tijdig raadplegen van een professional kan helpen om eventuele fiscale zorgen weg te nemen en ervoor te zorgen dat de juiste fiscale verplichtingen worden nageleefd.

Direct Starten met Bybit

Is Bybit een Legale, Veilige en Betrouwbare Exchange in Nederland?

Net als alle andere Europese beurzen, moet Bybit voldoen aan minimale veiligheidseisen, zoals traditionele veiligheidsmaatregelen, waaronder tweefactorauthenticatie (2FA), Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML). Veiligheid heeft bij Bybit een hoge prioriteit, met een focus op vertrouwen, integriteit en bescherming van gebruikersgegevens. Naast de standaard veiligheidsmaatregelen implementeert Bybit ook andere geavanceerde beveiligingsprotocollen om de veiligheid van hun platform verder te versterken. Enkele bekende extra veiligheidsmaatregelen worden hieronder uitgelicht:

Bybit F1 Redbull Racing Sponsor

Is Bybit legaal in nederland?

Jazeker, Bybit is volledig in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving. Dit wordt bevestigd door de recente verbintenis tussen Bybit en SATOS een Nederlands cryptoplatform, dat wordt erkend door De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten.

Hoewel er enkele aanpassingen zijn doorgevoerd op het Nederlandse platform van Bybit, blijft het platform actief in Nederland. Sinds 5 maart 2024 kunnen Nederlanders geen nieuwe posities openen voor derivaten op het platform, dit omdat het in strijd was met de Nederlandse wet- en regelgeving. Margin trading blijft echter mogelijk, zij het met een beperkter aantal handelsparen.

Daarnaast is het niet langer mogelijk om de Bybit Card aan te vragen en is Copy Trading niet beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Desondanks blijft Bybit, met de steun van het Nederlandse cryptoplatform, beschikbaar in Nederland voor het verhandelen van cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). De samenwerking heeft geleid tot aanzienlijke groei in inkomsten, wat het succes van hun gezamenlijke inspanningen onderstreept. Bovendien staat er binnenkort een nieuwe website specifiek gericht op Nederlandse gebruikers op stapel.

Kortom, ondanks enkele wijzigingen blijft Bybit een legale optie voor Nederlandse crypto-handelaren.

Gevestigd en Gereguleerd:

Bybit is als bedrijf gevestigd in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en niet geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Bybit werkt in Nederland samen met de geregistreerd aanbieder van cryptodiensten SATOS (no. R179380). SATOS staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en valt onder de EU AMLD5 en AVG wetgeving van de EU.

Beleggersbescherming:

Omdat Bybit (Powered by SATOS) door de samenwerking indirect gereguleerd en geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (DNB), zijn klanten gegarandeerd van een beleggerscompensatie van maximaal €20.000 op hun belegde tegoeden. Daarnaast is het niet-belegde vermogen van klanten op hun rekening/wallet bij Bitvavo beschermd tot een maximaal bedrag van €100.000 op hun niet-belegde tegoeden.

Direct Starten met Bybit

360° platformbeveiliging

Bybit houdt het geld van gebruikers veilig door het offline op te slaan in speciale kluizen, zogenaamde "cold wallets". Deze kluizen zijn extra beveiligd tegen online indringers door slimme technologieën zoals meervoudige handtekeningen, Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS).

Regelmatig worden er controles uitgevoerd waarbij volledige transparantie wordt geboden door de gegevens openbaar te maken via Proof of Reserves-audits.

Alle informatie op en rondom het bybit platform wordt versleuteld, zowel als het wordt bewaard als wanneer het wordt verstuurd. Daarnaast zijn er strikte regels voor wie toegang heeft tot de gegevens.

Er is continue toezicht op het gedrag van gebruikers en de handelingen die uitgevoerd worden op het  platform, zodat verdachte activiteiten direct kunnen worden opsporen en onderzocht.

Bug Bounty-programma

Bybit heeft de handen ineengeslagen met ‘Hackerone’ en werken samen met beveiligingsdeskundigen om stress tests uit te voeren en eventuele beveiligingslekken op te sporen. Externe beveiligingsondersteuning is voor ons erg belangrijk om ons beveiligingssysteem te verbeteren.

HackerOne is een platform dat organisaties helpt om beveiligingsproblemen op te sporen door samen te werken met ethische hackers over de hele wereld.


Educatie via Bybit

Bybit biedt zijn klanten de mogelijkheid tot extra educatie via “Bybit Learn”, deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Binnen de verschillende categorieën op het Bybit Learn platform wordt er dieper ingegaan op basisbegrippen voor beginners zoals Ontdek Altcoins, De blockchain begrijpen, Web3-experts en beginnen met handelen. Voor beginners is dit een positieve mogelijkheid om sommige basis elementen beter te leren begrijpen.

Wist je dat!? Wij van Investing Nomads, naast het schrijven van reviews ook gratis educatie mogelijkheden bieden in de vorm van onze kennisbank en e-boeken. Op deze manier kunnen beleggers meer te weten komen over crypto en de cryptomarkt.

Gratis e-boek: “Slim Beginnen met Crypto” Downloaden

Slim beginnen met crypto

Gratis Kennisbank: De Kennisbank van Investing Nomads is opweg om één van de grootste binnen Europa te worden en bevat 500+ pagina’s over de financiële markten, waaronder de cryptomarkt, exchanges en vele andere gerelateerde onderwerpen.


Klantenondersteuning:    

Bybit biedt over het algemeen prima klantenservice aan zijn gebruikers. ‘Bybit Help Center’ is de plek waar de meest gestelde vragen te vinden zijn. Het supportteam is bereikbaar via verschillende kanalen:

Live chat(Bot): de app of website

E-mail: support@bybit.com

Telefoon: Niet beschikbaar

Gebruikers krijgen over het algemeen snel antwoord op hun gestelde vragen en hulp bij de problemen die ze ondervinden.

Direct Starten met Bybit

Bybit vergeleken met Binance

Bybit en Binance behoren beide tot de meest vooraanstaande cryptocurrency-beurzen wereldwijd. Het is belangrijk voor Nederlanders om te weten dat het gebruik van Binance niet langer is toegestaan in Nederland vanwege het niet voldoen aan lokale wet- en regelgeving.

Daarentegen is Bybit wel beschikbaar voor Nederlandse gebruikers vanwege de samenwerking met SATOS, een crypto-dienstverlener geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Door deze samenwerking heeft Bybit toegang tot de Nederlandse markt, waardoor het een van de weinige beurzen is die geschikt is voor Nederlandse crypto-handelaren. Op Bybit kunnen handelaren zowel long- als shortposities innemen en gebruikmaken van een hefboom tot 10x.

Maak gebruik van onze Vergelijkingspagina en krijg meer inzichten in de verschillen tussen geselecteerde Exchanges.


Voor- en nadelen

Voor- en Nadelen van Bybit

Bekijk onze Vergelijkingspagina voor meer informatie

Klantenrecensies Bybit

Bybit is erg populair en dat is terug te zien in de vele reviews via verschillende platformen! Omdat Bybit ondertussen een sterk gevestigd platform wereldwijd is en sinds 2018 aan de weg timmert zijn er aardig wat reviews opgebouwd in de afgelopen jaren.

Veel reviews gaan over het refferal program en de klantenservice, zowel positief als negatief. Bybit heeft de afgelopen jaren een goed imago opgebouwd op het gebied van klantenservice en snelle afhandeling van zaken. De laatste periode komen er meerdere negatieve reviews naar boven specifiek voor bepaalde onderwerpen zoals de referral bonus en de Bybit Card. Voor Nederlandse klanten is het überhaupt niet meer mogelijk sinds 5 maart 2024 om eem Bybit Card te gebruiken. De referral bonus issues oplossen wordt hard aan gewerkt.

Bybit biedt een grote variatie aan producten en mogelijkheden aan waarbij er zoals eerder aangegeven enkele producten negatief uit de reviews komen. Deze reviews staan volledig los van het gebruiksvriendelijke en professionele platform dat Bybit biedt aan zijn klanten. Veel Nederlandse traders zijn dan ook zeer te spreken over de handelsmogelijkheden die er geboden worden.

Direct Starten met Bybit

Onze Conclusie

Bybit is een uitstekende keuze voor Nederlandse crypto-traders die op zoek zijn naar een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke crypto exchange. Het platform is aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren beleggers en traders in digitale activa zoals crypto en NFT's. Bybit biedt handige functionaliteiten die gemak en overzicht bieden aan gebruikers.

Hoewel sommige klantenservice en reviews momenteel negatief zijn, betreft dit slechts een klein deel van de vele mogelijkheden en aangeboden diensten. Bybit werkt hard aan het versterken van zijn marktpositie, wat blijkt uit de samenwerking met SATOS. Hierdoor kunnen Nederlandse traders profiteren van de uitgebreide handelsmogelijkheden die Bybit te bieden heeft.

Wij kunnen dan niet anders dan concluderen dat Bybit de beste crypto exchanges binnen Nederland is op het gebied van actief handelen.


De stortingen van Nederlandse klanten bij Bybit worden verzorgd en in bewaring genomen door SATOS B.V., een geregistreerde crypto provider in Nederland.

Reacties
Categorieën