Duurzaam leren beleggen voor de lange termijn met goede rendementen
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
Jorik Vermeulen
Artikelen | Financieel Specialisten | Investing Insights
07/31/2024
3 min
0

Beginnen met Duurzaam Beleggen voor Financieel Succes

07/31/2024
3 min
0

Beleggen gaat niet over snel rijk worden, maar over langzaam en duurzaam rijk worden. Hieronder deelt Happy Investors inzichten van bewezen strategieën voor hoger rendement en lager risico. Gebaseerd op lessen van de beste beleggers en meer dan 10 jaar ervaring, inclusief de pijnlijke fouten die ik heb gemaakt.

Wat is Duurzaam Beleggen?

Duurzaam beleggen betekent investeren in bedrijven die niet alleen financieel solide zijn, maar ook een positieve impact hebben op milieu en samenleving. Door te kiezen voor duurzame beleggingen streef je naar een gezond financieel rendement op de lange termijn. Duurzaam beleggen wordt vaak gekoppeld aan het behalen van gezonde en duurzame rendementen, terwijl er ook oog is voor een gezonde toekomst voor zowel het milieu als het welzijn van mensen. De focus in dit artikel ligt voornamelijk op het behalen van een gezond en duurzaam rendement voor de langere termijn.

Wat is duurzaam beleggen en wat is het effect ervan?

Waarom Duurzaam Beleggen?

Het vermijden van dure aandelen en het kopen van unieke bedrijven tegen een gunstige prijs is essentieel. Het is belangrijk om te beleggen met geld dat je op de lange termijn kunt missen. Met een goed gespreide basis kun je een rendement van 6 tot 8 procent behalen, maar met succesvolle beleggingen kun je zelfs streven naar 14 procent rendement. Dit kan leiden tot een vermogen van meer dan een miljoen euro na 30 jaar, afhankelijk van je inleg en rendement.

Leren Beleggen: Strategie en Emoties Beheersen

Beleggen biedt geen garanties. Minstens zeven op de tien beleggers verliezen geld, vaak door emotionele beslissingen zoals het in paniek verkopen van aandelen tijdens een marktcorrectie. Daarom is het cruciaal om een strategie te volgen en je emoties te beheersen.

Mijn Beleggingsreis en Ervaringen

Mijn naam is Jorik Vermeulen, oprichter van Happy Investors. Ik ben 32 jaar, financieel vrij, en op weg naar volledige financiële onafhankelijkheid. Mijn doel is om jou te helpen je eigen financiële doelen te bereiken, of dat nu betekent dat je wilt stoppen met werken, minder wilt werken, de wereld rondreizen of gewoon financieel vrij wilt zijn.

Mijn beleggingsreis begon op mijn 23e, en in 2017 begon ik me volledig te richten op beleggen in aandelen en ETF's. Ondanks enkele goede jaren, zoals 2020, kende ik ook mindere periodes, zoals 2022. Door mijn portefeuille te balanceren met betrouwbare namen zoals ASML, leerde ik het belang van voorbereiding op zowel goede als slechte tijden.

Het verhaal van Jorik Vermeulen en Happy Investors

Meer weten over Jorik van Happy Investors, lees zijn auteurs bio, onze review en ontdek zijn winstgevende inzichten: Happy Investors Review | Expert in Beleggen Nederland en België? (investingnomads.nl)

Duurzaam Beleggen Rendement

Om succesvol te beleggen, is het cruciaal dat je je salaris en inkomen investeert in activa zoals aandelen, vastgoed en andere beleggingen die dividend, rendement en huurinkomsten opleveren. Door dit te doen, creëer je een kringloop waarbij je vanuit deze activa genoeg inkomen genereert om je uitgaven te dekken, wat leidt tot financiële onafhankelijkheid.

Hoewel spaarrentes laag zijn, kunnen beleggers een hoger rendement behalen. Ik streef naar een rendement van 14%, wat tot nu toe gelukt is, hoewel er geen garanties zijn voor de toekomst. Mijn portefeuille bevat zowel winnaars als verliezers, zoals aandelen van ASML en ServiceNow die goed presteerden, maar ook minder succesvolle investeringen.

Beleggingsstrategie voor Succes

Mijn belangrijkste leerpunten over de afgelopen 10 jaar zijn: beleg volgens een strategie met allocatiebeleid en discipline, koop unieke bedrijven tegen een gunstige aandelenprijs en vermijd emoties. Een goede basis zorgt voor risicospreiding. Verdeel je vermogen over verschillende activa zoals ETF's, vastgoed, obligaties en grondstoffen. Beperk risicovollere investeringen zoals crypto's tot maximaal 5%.

Voor een hoger rendement investeer je in unieke bedrijven tegen een gunstige prijs. Dit vraagt om uitgebreid onderzoek om het risico te verlagen en het rendement te verhogen. Een voorbeeld is het kopen van vastgoed voor 10% onder de marktwaarde en dit te verhuren aan betrouwbare huurders. Hetzelfde principe geldt voor aandelen: koop de beste bedrijven tegen een gunstige aandelenprijs en hun intrinsieke waarde.

Succesvol Beleggen voor Duurzaam Financieel Succes

Succesvol beleggen in aandelen begint met een goede basis en wordt aangevuld met unieke aandelen voor hoger rendement. Investeer alleen in de beste bedrijven tegen een gunstige prijs. Gebruik kennis over strategie en innovatie, en doe fulltime onderzoek naar bedrijven met een duurzaam concurrentievoordeel, betrouwbaar management en een lange termijn strategie binnen een groeiende markt.

Beleggen voor Hoger Rendement: Is het Risico het Waard?

Als je van meer risico houdt, kun je een klein deel van je portfolio in crypto's beleggen, maar beperk dit tot maximaal 5%. Als beginnende belegger kun je beter kiezen voor wereldwijde ETF's voor spreiding en stabiliteit. Vermijd risicovolle investeringen zoals crypto's, opties, en beleggen met margin. Begin bij de basis met ETF's en raak bekend met de markt.


Wil je weten wat mijn favoriete aandelen op dit moment zijn? Bekijk onze Happy Aandelen Selectie.

Samengevat

Door een gedegen beleggingsstrategie te volgen, je vermogen goed te spreiden en gedisciplineerd te blijven, kun je duurzaam en succesvol beleggen. Investeer voor de lange termijn en gebruik marktschommelingen in je voordeel. Veel succes met je beleggingsreis en het bereiken van duurzaam financieel succes!

Lees de gedetailleerde Review over Jorik Vermeulen en Happy Investors, Leer ook de kracht van duurzaam beleggen! Happy Investors Review | Expert in Beleggen Nederland en België? (investingnomads.nl) 

Reacties
Categorieën